Jutros su najmlađi Petrinjci zasjeli u vijećničke klupe i tim činom započeli Dječji tjedan

Autor:Miroslav Šantek

Dječji tjedan je tradicionalna manifestacija posvećena djeci koja se pod motom “Ljubav djeci prije svega” održava u prvom tjednu mjeseca listopada posebno osmišljenim sadržajima, s ciljem promicanja dječjih prava, njihovog položaja u društvu u obitelji i lokalnoj zajednici. Svake godine, organizacije koje se bave ljudskim pravima i slobodama, potiču na poduzimanje konkretnih koraka u zaštiti i unapređenju dječjih prava, radi boljeg razumijevanja, prihvaćanja i dobrobiti sve djece.

A događajima bogat i ispunjen Dječji tjedan je jutros započeo u Petrinji. U onoj velikoj sobi gdje obično sjede političari i donose odluke o budućnosti grada, ovog jutra vijećnićke klupe Velike gradske vijećnice su zauzeli najmlađi Petrinjci – djeca vrtićke i osnovnoškolske dobi koje je sa svojom zamjenicom Viktorijom Kaleb i suradnicima ugostio gradonačelnik Darinko Dumbović koji im se i “službeno” obratio i ukratko upoznao što sve Grad Petrinja čini baš za djecu. Dumbović kaže da je najponosnija osoba jer je djed šestero unuka i da mu nema ljpšeg osjećaja od onog kad mu sjednu na krilo i da Petrinja nema većeg bogatsva od djece.

A ti petrinjski klinci su došli u goste s parolama, porukama, pitanjima i pohvalama koje su direktno uputila gradonačelniku. Našla se tu i gitara, zapjevalo se, a puna košara bombona je “planula” u trenu.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here