Stari sisački košarkaški maheri zabljesnuli u Italiji – osvojili su treće mjesto!

Košarkaški veterani Siska nastupili su po sedmi put na 16. veteranskom košarkaškom turniru u talijanskom gradiću Alassio koji se održao od 3. do 6. listopada koji nam je veoma drag i na kojem već tradicionalno osvajamo trofeje. Na turniru je nastupilo ukupno 14 ekipa iz Europe i Australije. Ukupno smo ostvarili tri pobjede i jedan poraz.

U natjecanju po skupinama u prvoj utakmici pobijedili smo ekipu domaćina „Liquid Old Boys Alassio“ rezultatom 46:38, u drugoj smo ostvarili pobjedu protiv irske ekipe „Rathmines Dublin“ rezultatom 60:33 dok smo u trećoj tijesno poraženi od australske ekipe „Grumpy Old Boys Sidney“ 50:47. Usprkos porazu osvojili smo prvo mjesto u skupini, a time si i osigurali ponovni dvoboj sa ekipom domaćina u borbi za treće mjesto. Utakmica protiv domaćina pružila je manje neizvjesnosti od utakmice u skupini te smo uvjeriljvo slavili 62:44. U finalnoj utakmici ekipa „Veternanen Nederland“ iz Nizozemske tek nakon produžetka savladala slovensku ekipu „KK Domžale Retro“ rezultatom 59:55.

Za ekipu Veterani Sisak nastupili su: Zoran Gulin, Tomislav Puljić, Dinko Bokulić, Siniša Ivšić, Davor Adamović, Dejan Žaja, Mladen Štajdohar, Mario Janković, Boris Gulan, Roman Senčar, Slobodan Šimić i Krunoslav Osmanagić.

I ovim putem preko PS portala se želimo zahvaliti svima koji su nam omogućili sudjelovanje na ovom internacionalnom turniru. Također zahvala i našim obiteljima, prijateljima i košarkaškim zaljubljencima koji nas podržavaju u dostojnom prezentiranju sisačke i hrvatske košarke.

Rezultati:

Sisak – Liquid Old Boys Alassio  46:38

Sisak – Rathmines Dublin 60:33

Sisak – Grumpy Old Boys Sidney 47:50

Za 3. mjesto

Sisak – Liquid Old Boys Alassio 62:44

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here