Turnir u beli za četiri godine postojanja: Udruga belota ugostila svoje članove i prijatelje zaljubljenike u ovu igru

Autor: Antun Petračić

Udruga belota Petrinje osnovana je 6. listopada 2015. i na isti nadnevak, ove nedjelje 6. listopada, za 4-obljetnicu kluba održala tradicionalni godišnji  turnir. Na poziv domaćina i organizatora natjecalo se 12 parova iz njihove udruge i prijatelji iz HVIDR-a Petrinja, kluba branitelja Drenčina, kluba žena braniteljica, udruge veterana branitelja policije Siska i Petrinje, te iz Hrvatskog planinarskog društva Petrinja.

– Ovo je naš stalni turnir u listopadu, a još su nam slični redoviti 6. kolovoza za oslobođenje Petrinje u akciji Oluja i još zimski božićno-novogodišnji  u prosincu. Održavamo ih u našim prostorijama u zgradi u Gajevoj ulici, a tijekom ljetnih toplih dana redovno je kartanje na gradskom kupalištu uz Kupu- kaže predsjednik ove udruge Tihomir Šalić.

Za 20-tak stalnih članova, sadašnje je vodstvo s mandatom od izvještajno-izborne skupštine 21. srpnja 2016., u Izvršnom odboru, uz T. Šalića  dopredsjednica Svjetlana Lazić, tajnik Milan Sarač, blagajnik Miljenko Mlinarić i još Nenad Salopek, Željko Marković i Zlatko Ceković.

Na nedjeljnom turniru za četiri godine udruge prvo mjesto osvojili su Nenad Salopek- Anđelko Čunčić iz udruge veterana 2.gb Grom, iz koje su i trećeplasirani Zlatko Klarić-Mato Macan, a  drugi su domaćini iz Belota Tihomir Šalić-Anđelko Hrupački. Oni su nagrađeni suvenirima petrinjske struce u tri veličine, od veće, srednje i najmanje, po redu plasmana.

Svaki turnir ovih kartaša popraćen je i zajedničkim objedom, uvijek uz drugačiju hranu. Smjenjuju se pečeni odojak, gulaš, roštilj… a jučer se blagovala kotlovina s dodatkom graha. Ovu gurmansku poslasticu pripremili su gost kuhar Zlatko Hodak i član  Udruge i ujedno natjecatelj, Anđelko Hrupački.

Kartaši su nam već otkrili kako će se na trećem  velikom turniru u prosincu, kada je vrijeme kolinja, počastiti  friškim specijalitetima iz svojih zimskih domaćih koljevina.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here