Ne zagađujte ovaj prirodni biser smećem i svastikama

Autor:Miroslav Šantek

U našu redakciju stigao je e- mail našeg čitatelja Roberta koji prilično ogorčeno i s oštrim riječima javlja da je bio na izvoru Bijele stijene u Križu Hrastovačkom i da se zgrozio razbacanim smećem i nacrtanom svastikom – simbolom zla i mržnje zbog koje su poginuli i ubijeni milijuni ljudi. Zamoljava nas da odemo na lice mjesta i  probamo medijski ukazati na taj problem.

I doista, na tom prirodnom biseru, vodi koja neprestano teče iz cijevi koju su ljudi zapiknuli u zemlju i obzidali i zauvijek oživjeli još 1926. taj izvor Bijele stijene, u toj bajkovitoj atmosferi malog šumarka na rubu puta i spojeva sela Križ – Župić, prošle godine su Grad Petrinja i Turistička zajednica Grada Petrinje na tom mjestu izgradili mali drveni mostić i veliku sjenicu s klupama i stolom za druženje i odmor, a postoje čak i držači za bicikle.

Nažalost, čitatelj je bio u pravu. Vidjeli smo dosta smeća po zemlji i drveću, a vidjeli smo i tu groznu svastiku. Mi možemo samo sugerirati posjetiteljima da svoje smeće ponesu sa sobom i da ne zagađuju izvor s neprimjerenim simbolima zla.

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here