Petrinja: Otvorila se mala tvornica, zaposleno 15 žena, iduće godine će još toliko

Autor:Miroslav Šantek

Čini se da se ipak nešto značajnije u smjeru i vezi petrinjskog gospodarstva počelo događati. Uz poduztničku zonu u izgradnji koja će donijeti nova radna mjesta, danas se u onom derutnom prostoru bivše stolarije u Srnakovoj ulici pored Petrinjčice u kojem se uvijek nešto improviziralo i koji je već desetljećima neiskorišten propadajući prostor i tema beskonačnih političkih prepucavanja, a nikakvog napretka, napokon dogodilo nešto vrlo pozitivno.

Naime, prvi kat te zgrade je neprepoznatljiv i to u pozitvnom smislu. Pod, zidovi i stolarija su potpuno obnovljeni, a u velikoj prosotriji buče moderne šivaće mašine za kojima sjedi 15-ak žena koje su dobile sigurno radno mjesto i plaću.Njihove ruke šivaju upravo medicinske kute, a ovu malu tvornicu je otvorila Tenaco grupa d.o.o. iz Brckovljana sa zagrebačkog područja, a planiraju svoje sjedište prebaciti u Petrinju. Bave se proizvodnjom tekstilnih proizvoda (medicinska odjeća, posteljno rublje, operacijsko rublje..) i imaju siguran i uhodan posao. Uz preporuku dr. Marine Kovač ravnateljice neuropsihijatrijske bolnice “Dr. Ivan Barbot” iz Popovače i odličnog odnosa, pomoći i razumijevanja službi Grada Petrinje i gradonačelnika Darinka Dumbovića, osnivači tvrtke Mladen Beljo i Mislav Tadić odlučili su investirati u ovaj prostor, potpuno ga obnoviti i opremiti ga suvremenim strojevima za krojenje i konfekcioniranje tekstilnih proizvoda kao što su: šteperice, endlerice, krojački noževi i drugi potrebni strojevi za navedenu djelatnost. 

Cilj ove male firme se počeo ostvarivati. Ove godine su zaposlili 15 žena, iduće godine će zaposliti još toliko, a unutar petogodišnjeg plana namjerava se zaposliti 50 – ak djelatnica. Sve ovo je sjajna priča za petrinjsko gospodarstvo i proračun pa je s tim poslom izuzetno zadovoljan gradonačelnik Darinko Dumbović koji uvijek naglašava da će grad i on uvijek biti na usluzi svim poduzetnicima koji požele otvoriti pogone u Petrinji i ponovio da je Petrinja prvi grad u Hrvatskoj po izdavanjima za malo i srednje poduzetništvo i da će takav i ostati. U svakom slučaju sjajna priča se otvorila na katu ove zaboravljene zgrade, a postoji još jedna jako dobra priča u prizemlju zgrade vrijedna više milijuna kuna, ali o njoj više u idućem, posebnom članku.

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here