Uspješno završen dio velikog projekta – Petrinja dobila novo dječje igralište na Slatini

Autor:Miroslav Šantek

Ove godine su u sklopu projekta „Radovi na programu gradnje unapređenja infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece” vrijednog čak 40.548.110,38 od čega je iz EU potpora sufinancirano 34.297.700,07  kuna, započeta čak četiri gradilišta, četiri vrlo kvalitetne zamisli:kod OŠ Mate Lovraka se bez zastoja i svakodnevno gradi nikad do sada ostvareni san svih petrinjskih sportaša – velika sportska dvorana, radovi napreduju i na izgradnji dječjeg vrtića u Češkom selu, na potezu kvarta Kolonija u izgradnji je  svlačionica s pratećim sadržajima, pomoćno igralište i dječje igralište Češko selo, a danas se svečano otvorilo novoizgrađeno dječje igralište u kvartu Slatina. Jedan od tih započetih projekata je uspješno završen i prošao je najbolji mogući test – klinci su navalili na nove sprave za igru i niste ih mogli skinuti s njih.

Ovo dječje igralište je vrijedno 381.868,75 kuna, a izgradila ga je tvrtka Kova d.o.o. Jutros obavijenog jesenjom maglom i okićeno balonima svečano je otvoreno presijecanjem vrpce gradonačelnika Darinka Dumbovića koji je dijelove te vrpce poklonio prisutnoj djeci za uspomenu na ovaj događaj: „Znamo da imamo pilot projekt pet gradova, znamo da imamo Intervencijski plan, znamo da imamo društvenu infrastrukturu. Ono što je najvažnije za reći je da se danas veselimo prije svega zato što smo napravili jedno igralište, u nizu igrališta, koje ima najviše moguće standarde Intervencijskog plana i sve ostale standarde koji su sigurno, neću reći toliko zahtjevni, ali zahtjevni do razine kako bi naša djeca trebala imati sigurnost. Danas naša djeca ovdje imaju veliku mogućnost da se igraju, da napreduju, da na kraju imaju određene standarde gdje mogu kroz igru, druženje, ono što treba poručiti u budućnosti, jedno zajedništvo gdje prolaze kroz svoju igru“, rekao je Dumbović.

Uz prisustvo mnogobrojnih uzvanika, sve o izgradnji igrališta je objasnila Vlasta Vuglec, privremena pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo, zaštitu okoliša i kultne baštine grada ispred tima koji je upravljao i završio ovaj projekt: „Financijski iznos koji je ugovoren je 304 tisuće kuna u neto, izvođeno po obračunu 280 tisuća kuna, 4 posto skinuto penala. Uporabna dozvola je izdana. Tu bih stala jer moram naglasiti da nam je drago prvo, što je investitor Grad Petrinja, gradonačelnik, omogućio postinstalacijski pregled ovog dječjeg igrališta i na taj način neovisnu tvrtku angažirao koja ima certifikat, gdje su pregledana sva dječja igrala koja su ispravna i tako omogućio atest za izdavanje uporabne dozvole. Uporabna dozvola po zahtjevu investitora, ponovno gradonačelnika Darinka Dumbovića, izdana po nadležnom Upravnom odjelu“, rekla je Vuglec.

Djeca ga obožavaju, a stanovnici ovog kvarta su dobili potpuno novi,dobro zaštićen prostor s klupama za odmor i šetnju, a igralište je  blagoslovio župnik obližnje župe Preobraženja Gospodnjeg na Slatini velečasni Damir Ceković.

NAZIV PROJEKTA: UNAPRJEĐENJE INFRASTRUKTURE ZA PREDŠKOLSKI I ŠKOLSKI UZRAST DJECE (3RP2) KK.08.2.1.06.0005

KORISNIK: GRAD PETRINJA

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 40.548.110,38 HRK

IZNOS EU POTPORE: 34.297.700,07 HRK

SPONZORIRANI ČLANAK

 

 

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here