Provjerite sutra u Sisku: ˝Kazalište – što, kako i zašto uopće˝

Festival Prolog djeluje kao podrška hrvatskim kazalištima koji su nakon naprasnog prekidanja s radom polovicom prošloga stoljeća iznova započeli s djelovanjem. Paralelno s obnovom infrastrukture domova kulture i kazališta, koje je pokrenulo Ministarstvo kulture RH, krenulo se i u akciju oživljavanja scenskih prostora i profesionalnih produkcija u onim gradovima gdje je došlo do njihova gašenja. Upravo bi regionalna kazališta trebala biti motor promocije suvremenog, dramskog hrvatskog pisma i većeg angažmana nove generacije domaćih umjetnika. Premijerna godišnja ostvarenja svakog od kazališta najbolja su potvrda uspješne profesionaliizacije i stvaranja visoke umjetničke kvalitete repertoara.

Sisak je sredina koja je u vrlo kratkom vremenu uspjela napraviti velike pomake u formiranju kazališta pa je i to jedan od razloga da je Ministarstvo kulture partnera za organizaciju Festivala regionalnih kazališta pronašlo upravo u našem gradu. Na završnici Prologa najbolja predstava po izboru publike dobiva nagradu, statuu sisačkog akademskog kipara Marijana Glavnika.

Ludens teatar gostuje na Prologu s predstavom ˝Kazalište – što, kako i zašto uopće˝ koja je na programu u utorak, 15. listopada 2019.g u Kazalištu 21 s početkom u 20 sati.

Riječ je o predstavi  koja baš ni po čemu nije uobičajena, govori o kazalištu kao mehanizmu koji živi i ne mijenja se još od 1925. godine kada je Karel Čapek napisao ovaj tekst. Glumac kroz puno smijeha i peripetija, mogućih samo na sceni, vodi publiku kroz proces nastanka kazališne predstave.

U prodaji su pretplatničke iskaznice po cijeni od 200 kuna. Cijena pojedinačne ulaznice iznosi 30 kn, a za studente, umirovljenike i učenike 20 kn. Ulaznice se mogu kupiti online na www.ulaznice.hr te na blagajni Doma kulture Sisak radnim danom od 15 do 20 sati i vikendom sat vremena prije početka projekcije / programa.

 

Vidimo se na Prologu!

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here