Odgovor gradonačelnice Kristine Ikić Baniček na priopćenje sisačkog HDZ-a

Klizalište Zibel prije izgradnje Ledene dvorane, foto: M. Gašljević

Sisak, 15. listopada 2019. – Nakon današnjeg priopćenja Gradske organizacije HDZ Sisak u kojemu optužuju sisačku gradonačelnicu Kristinu Ikić Baniček da ne poštuje odluke institucija Republike Hrvatske i da diskriminira članove Hokejskog kluba Siscia iznoseći laži i neistine, koje smo u cijelosti objavili u današnjem članku Hokej na sisački način , sisačku smo gradonačelnicu zamolili za očitovanje. Isto smo danas dobili putem e-maila te ga također, a kako smo i najavili, zajedno s priopćenjem Zajednice sportskih udruga grada Siska (koje je prema našem mišljenju sastavni dio očitovanja gradonačelnice Ikić Baniček) objavljujemo u cijelosti.

PS-portal

 

Očitovanje gradonačelnice Siska Kristine Ikić Baniček od 15. listopada 2019.:

Poštovani,

Vjerujem da ste dobili priopćenje Zajednice sportskih udruga Grada Siska, nemam ništa dodatnog za reći, a što već nije u navedenom priopćenju.

Lp,

Kristina Ikić Baniček

 

Priopćenje Zajednice sportskih udruga grada Siska od 15. listopada 2019.:

Poštovani,

u Gradu Sisku djeluje jedan klub hokeja na ledu KHL Sisak koji je u sezoni 2019/20 prijavio momčadi za prvenstvo seniora, juniora i mlađih kadeta. Osim tri momčadi koje nastupaju pod okriljem Hrvatskog saveza hokeja na ledu KHL Sisak ima i ekipe U10 i U8 koje nastupaju na turnirima u Zagrebu i regiji. Ukupno je u Savezu registrirano 63 Siščana i dva stranca, koji su se doselili u Sisak, plus sisačka djeca velike i male škole godišta 2010. i mlađi, njih 39.

Osim KHL Siska s adresom u Sisku registrirana je udruga građana pod nazivom „HK Siscia“, koja se uglavnom bavi propagandom i širenjem lažnih vijesti. Bivši delnički klub Mamut prošle je sezone u prvenstvu za seniore nastupao pod lažnim imenom „HK Siscia“ međutim većinu utakmica nisu bili u stanju odigrati jer nisu imali dovoljno igrača, koji su uglavnom veterani iz Zagreba s ponekim igračem iz Rijeke i Koprivnice. Većina utakmica je registrirana 5:0 ili 0:5 (jer se momčad nije pojavila na ledu), a dio je brisan iz rasporeda zbog nepostojanja momčadi. Ove godine udruga HK Siscia prijavila je pod svojim imenom i igrače hokejaškog kluba Kune iz Zagreba s namjerom da u prvenstvu nastupe kao HK Siscia iako veliku većinu čine veterani iz Zagreba koji su prošle godine nastupili u seniorskom prvenstvu kao Kune, a godinu ranije kao Mamuti. Siščana u toj momčadi u pravilu nema, a golman i kapetan ekipe su stari 54 i 55 godina i žive u Zagrebu. Ista je stvar s ženskom momčadi. Fiktivna udruga HK Siscia prijavljuje igračice KHL Griča iz Zagreba kao svoje da bi navukla do 11 igračica koliko je potrebni za prijavu momčadi, a većina utakmica u rasporedu se ne odigra nego registrira 5:0 ili briše iz rasporeda. Jedino zajedničko tim momčadima je što ih u prvenstvu prijavljuje udruga s adresom u kući u Ulici hrvatskih domobrana u Sisku u kojoj živi Julija Baždar, kojoj se upravo sudi na Općinskom sudu za pronevjeru i krivotvorenje, a već je ranije osuđivana. Nejasno je čemu služi prijava zagrebačkih veterana u momčadi pod imenom HK Siscia, no vjerujemo da veteranima KHL Sisak ne pada na pamet da se prijave u hrvatsko prvenstvo pod imenom HK Agram jer je to besmislena egzibicija.

Ukupno gledajući djecu koja se u Sisku bave hokejom KHL Sisak ima u kategorijama juniora, mlađih kadeta, U10 i U8  74 aktivna igrača, a HK Siscia četiri igrača, koji međutim nigdje ne mogu nastupati jer je po službenim pravilima Saveza po kategoriji potrebno minimalno 11 igrača za prijavu. Svi seniori KHL Siska su Siščani, a gotovo niti jedan senior HK Siscije nije iz Siska niti ima veze sa Siskom.

Pokušaj državnog aparata, koji je preko sportske inspekcije Središnjeg državnog ureda za sport pokušao na silu uvesti Zagrepčane na led u Ledenu dvoranu Zibel i potjerati sisačku djecu, nije urodio plodom jer nije utemeljen na zakonu i za svoju rabotu će morati odgovarati na Upravnom sudu Republike Hrvatske. Ledenu dvoranu Zibel će u budućnosti koristiti Zagrepčani razmjerno onome koliko su Zagreb i država sudjelovali u financiranju njezine gradnje, a to je ukupno kada se na hrpu zbroje sve doznake Republike Hrvatske i Grada Zagreba…jedna velika nula (0)!

Sisačka djeca će i dalje trenirati na ledu sisačke Ledene dvorane Zibel, a veterani iz Zagreba ga mogu samo gledati na fotografijama!

 

Zajednica sportskih udruga grada Siska
Trg grada Heidenheima 1,
44000 Sisak

Tel.: 044 547 407
Fax: 044 547 408

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here