Foto vijest: Antolčeva

Autor:Miroslav Šantek

Petrinjska ulica Matije Antolca je jedna od dužih gradskih ulica. Počinje od nekadašnjeg prijelaza danas nepostojeće željezničke pruge i spaja se s ulicom Brezje, a završava na spoju s ulicom Gromova. Antolčeva i Brezje su prije rata činili jednu ulicu – Milana Ratkovića.

Država je tako odredila da vlasnik Antolčeve ulice je Sisačko-moslavačka županija. Sve probleme s rupama, izgledom ove ceste, njenim održavanjem stanovnici te ulice trebaju se obratiti županiji jer Grad Petrinja (mada se prostorno nalazi u Petrinji) nad njom nema baš nikakve ovlasti, niti odgovara za nju.

A kako je upravo u tijeku petrinjski EU projekt Aglomeracije (radovi na kanalizacijskoj i vodovodnoj mreži), sve petrinjske ulice na kojima su trajali radovi će ta ista Aglomeracija popraviti, ne nekima je samo skrpano gdje se kopalo, a na nekima je prešao novi sloj asfalta preko cijele površine ulice.

Tako je i ova, u medijima često spominjana ulica kao jedna od najgorih i najproblematičnijih za promet i sigurnost automobila počela dobivati asfalt i to preko cijele površine ulice. Trenutno stanje ove ulice je takvo da je novi asfalt prešao polovicu dužine ceste i u ovom trenutku je završetak asfalta kod skretanja za Vatrogasnu ulicu. Prilazi Antolčevoj sa strane Kučerine, Željezničke i Brezja su onemogućeni jer traje priprema za asfaltiranje.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here