Učeničke zadruge SMŽ u Vinkovcima

U organizaciji  Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje i Hrvatske udruge učeničkog zadrugarstva, a pod pokroviteljstvom Hrvatske zajednice tehničke kulture, u Vinkovcima je od 8. do 11. listopada 2019. održana 31. smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske. Na sedamdeset i četiri izložbena prostora predstavili su se zadrugari iz svih hrvatskih krajeva te gosti iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Vojvodine u Republici Srbiji.

Sisačko-moslavačku županiju predstavljale su UZ VikSi, Sisak (OŠ Viktorovac) koja nosi titulu najbolje učeničke zadruge SMŽ 2019.,  UZ Stucka, Petrinja (OŠ Dragutina Tadijanovića), UZ Una Dvor, (OŠ Dvor), UZ Bratovština, Petrinja, (SŠ Petrinja), a Županijski stol predstavila je UZ Jabuka, Velika Ludina ( OŠ Ludina).

Tema „Iz bakine kuhinje“ prezentirana je na način svojstven svakoj zadruzi, a pozitivno mišljenje članica Državnog povjerenstva Sanje Grbeš i Radmile Divić Posavac o prezentaciji Zadruga, praktičnom radu i estetici izložbenih prostora, poticaj je zadrugarima za daljnji rad.

Učenička zadruga VikSi istaknula se i izradom medalja za najbolje istraživačke radove i priznanja za Najproizvode Smotre te sudjelovanjem voditeljice UZ VikSi Željke Kleković-Brajenović u radu Državnog povjerenstva.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here