Veliko gradilište na Slatini: Do Božića nove prometnice oko crkve Preobraženja Gospodnjeg (već je ugrađena odvodnja)

Autor: Antun Petračić

Gradska četvrt 4. Petrinje prostorno je  najveće naseljeno područje Grada koje obuhvaća predjele Sisačku ulicu (Češko Selo), Koloniju i Slatinu, a tu  su u tijeku radovi na nekoliko projekata koji će značajno unaprijediti i daleko poboljšati uvjete života.

Ovo je jedno od sličnih mjesta nove  izgradnje i obnove po Petrinji, proteklih  dana obilazi ih gradonačelnik Darinko Dumbović sa suradnicima, a zadnje im je  bilo gradilište prometnica s komunalnom infrastrukturom vodovoda, oborinske i fekalne kanalizacije i javne rasvjete  na Slatini.

Aktualna lokacija s građevinskim strojevima, kamionima, radnicima i dovezenim materijalom na čekanju ugradnje, nalazi se oko nove crkve Preobraženja Gospodnjeg, koju će ubrzo „okružiti“ nove prometnice povezane na Ulicu Slatinsku, a u konačnici s novim glavnim izlazom-ulazom iz Sisačke ulice.

– Oko crkve su položene sve instalacije odvodnje, a u tijeku je izgradnja prometnica s rokom dovršenja do kraja ove godine. Sada se rješava ugradnja rasvjete novog tipa- kaže Nenad Štetić, glavni nadzorni inženjer iz tvrtke Geoekspert iz Zagreba.

– Stanovnici  Gradske četvrti 4. Petrinja   su zadovoljni jer se oko njih gradi i obnavlja u vrijednosti 16 milijuna kuna. Provode se projekti dječjeg vrtića u Sisačkoj ulici, svlačionica za nogometaše u Koloniji, dječjeg igrališta na Slatini, nova infrastruktura ovdje oko crkve…  Aglomeracija je prošla dijelom Slatine, svi će imati kanalizaciju, asfaltirat će se i sve ulice- u ime mještana veli Slaven Kadečka.

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović sa suradnicima prilikom obilaska gradilišta na petrinjskoj Slatini.

Gradonačelnik Darinko Dumbović navodi kako će sadašnji radovi oko svetišta Preobraženja Gospodnjeg završiti do Božića ove godine, a iduće godine nastaviti cestovno spajanje od Sisačke ulice.

– Riješit ćemo imovinsko-pravne odnose, na proljeće otvoriti i to gradilište i sve dovršiti za blagdan župe 6. kolovoza 2020. godine – obećava gradonačelnik.

Uz intenzivne građevinske radove u blizini crkve, i samo svetište ponovo je okruženo skelama, jer se postavlja fasada, kaže nam župnik Damir Ceković.  Nastavit će se uređivati unutrašnjost, a predstoji i ugradnja triju novih zvona, izrađenih u Italiji, koji već blagoslovljeni u crkvi čekaju na složeni zahvat podizanja u visoki zvonik.

Puno je ovakvih komunalnih poslova i građevinskih  aktivnosti ne samo po Slatini, Koloniji, Sisačkoj ulici (Češkom Selu), nego i u ostalim predjelima Petrinje i cijelog Grada, a  posebno su intenzivirani u „pregledima“ gradonačelnika sa suradnicima u ovim danima pred izbore mjesne samouprave Grada Petrinje, koji će se održati u nedjelju 27. ovog mjeseca.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here