Biciklijadom pokrenuli Glinu

Autor:Katica Gašljević Tomić

Aktivnosti vezane uz obilježavanje Ružičastog listopada u Glini, u glinskoj su Srednjoj školi, započele 7. listopada zajedničkom fotografijom djelatnika. Time je simbolično obilježen Nacionalni dan borbe protiv raka dojke. Iste su se nastavile uključivanjem učenika koji jedinstvenu poruku prenose svojim majkama, tetama, sestrama, bakama, susjedama…samima sebi, kako je briga za zdravlje nužnost te kako se znanjem i informiranošću također potrebno boriti protiv raka. Akcija završava u subotu 19. listopada 2019. 1. Biciklijadom čiji je prihod namijenjen svim oboljelim ženama s područja Gline.
U ponedjeljak 14.listopada 2019., odrasli su ispred zgrade Srednje škole biciklima formirali vrpcu, a učenici svojim tijelima dva kruga koja simboliziraju upravo kotače bicikla koji ih pokreću. Na taj način odaslali su poruku o nužnosti kretanja i zdravog načina života te o važnosti brige za svoje zdravlje. Svakoj je majci najbitnije da njezino dijete bude zdravo. Istu poruku učenici Srednje škole Glina uputili su svojim majkama: MAMA, BUDI ZDRAVA! Uz učenike, djelatnike i ravnateljicu glinske Srednje škole prof. Mariju Margušić – Novosel, događaju je nazočila prof. Ljiljana Vukota, tajnica Udruge Sve za nju.


Upravo je danas, u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Glina održana 1. biciklijada humanitarnog karaktera pod nazivom „PEDALU OKRENI I GLINU POKRENI!“. Na ugodno iznenađenje svih, ovaj je događaj okupio više od 100 biciklista svih uzrasta. Svojom su nazočnošću na startu ispred Hrvatskog doma, akciju podržali gradonačelnik Stjepan Kostanjević kao i načelnik općine Topusko Ivica Kuzmić. Uz pratnju vozila MUP-a, „pedaliralo“ se 13,5 km na relaciji Glina – Prekopa-Dvorišće-Donji Viduševac-Glina, a uz kratki odmor i osvježenju u Dvorišću. Onima koji imaju mnogo prijeđenih kilometara bilo je kratko, ali slatko…Oni drugi su shvatili da bi se trebali češće družiti s biciklom…Ali, svi su dali sve od sebe…


Svi koji su se odazvali ovoj hvalevrijednoj akciji, pokazali su da Glina ima veliko srce. Došli su biciklisti iz Siska, Karlovca, Belišća, Zaprešića, Topuskog…..
Uz ravnateljicu GDC Albertu Cestarić, posebno treba zahvaliti dr. Sanji Štingl Vlašić kao i svima koji su na bilo koji način doprinijeli da se ova prekrasna biciklijada održi. U prostorijama GDCK priređen je domjenak i upriličeno osnivanje Udruge „Sv.Agata“ koja će u svojim zadaćama imati skrb za oboljele žene. Ali o tome više drugom prilikom.
Vjerujemo da će žene glinskog kraja posvetiti dužnu pažnju poruci koja im je ove prekrasne jesenske subote na drugačiji način, ali od srca poslana i odazvati se na liječnički pregled zbog sebe, a i zbog dobrobiti svoje djece. Jer zdravlje je dragocjeno, a život samo jedan… Stoga, ženo, majko, prijateljice – brini o sebi, misli na sebe, budi sebi bitna jer si i drugima bitna, potrebna i nezamjenjiva!

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here