Sisačko vino i svašta još fino

Autor: Marjan Gašljević

To što kasnim  s ovom objavom krivo je sinoćnje sisačko vino i sve još uz to fino što me „prikovalo“ do kasnih večernjih pa onda i jutarnjih sati.

Ugodno vrijeme babljeg ljeta darovalo je subotnju večer u Sisku, a tko je nije iskoristio njemu na dušu. Pored mnogih događanja od samog početka ovog vikenda, ovog listopada, subotu navečer „kod sata“ svi dobronamjerni mogli su uživati u ponudi sisačkih vinara ali i slasticama, domaćim kobasicama ali i mirisnom gulašu od veprovine koji je nuđen na jednom štandu te dobroj vibri uz, najprije „Banane u pidžami“ a onda u kasnijim večernjim satima u glazbi skupine Detour. Kako uz vino „paše“ i pečeni kesten tako se je moglo zasladiti i na licu mjesta pečenim kestenima. Uglavnom znamo za popularnu samoborsku kombinaciju pečenog kestena i mladog portugizca, za Sisak komotno možemo kazati da u kombinaciju umjesto ranog portugizca itekako dobro „sjeda“ i domaći, moslavački škrlet kojeg je bilo najviše na štandovima, a vinoljupci ga baš nešto i nisu štedjeli.

Uglavnom, u dobrom društvu je sve dobro. To smo i iskoristili. Uživali smo u dobrom društvu, sreli mnogobrojne prijatelje i poznanike, proćaskali, popili, pojeli i prepustili ključeve automobila boljoj polovici koja priznaje samo kavu i vodu.

Neki su se „isprsili“ pred objektivom a neki pokušali i skriti. Konsenzusom smo zaključili da je večeras najbolje piti.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here