Autor:Miroslav Šantek

Poznajem Gordanu. Odavno. Ona je moja susjeda. U tom Brezju petrinjskom. Tamo, kad kvart počinje zavijati udesno i završavati, tamo u neposrednoj blizini bivše trase željezničke pruge, tamo je njena kuća. Vlakovi odavno ne prolaze, ali njihov zvuk ona pamti. Sjeća se svih tih lica, zvukova, boja i događaja. Priča koje nosi u sebi i koje možda nikada ne bi izbacila iz sebe i uobličila ih da, kako sama kaže, nije nedavno doživjela strašnu prometnu nesreću koju je preživjela i nakon koje je počela pisati kratke crtice na blogu i facebooku – besplatnim i vrlo moćnim internetskim platformama, jakom oružju današnjice.

U tom svijetu je jako dobro prihvaćena i čitana, a sasvim logično je bilo da objavi i pokoju priču na  PS portalu, jedinom mediju nadaleko koji objeručke prima i promovira široj javnosti nepoznate umjetnike i autore.

No, najveća stvar za sve one koji se bave bilo kojim oblikom pisane riječi i umjetnosti je svakako objavljivanje knjige. Na opipljivom i vječnom materijalu. Internetski serveri se mogu svaki čas srušiti, može sve otići kvragu, možete izgubiti ili slučajno obrisati svoje radove,može se svašta dogoditi, ali knjiga se teško uništi. A i ima je u više kopija.

Gordana Ross je dočekala svoje prvo tiskano izdanje u životu koje sadrži stotinjak njenih kratkih priča napisanih u godini dana, a pokretač svega je ekipa iz Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja koji su očito prepoznali Gordanin spisateljski dar, a ruku na srce, u tako malom gradiću kao što je Petrinja i nema puno pisaca, pa je svaki od njih jako, jako vrijedan za kulturu ovog grada.

Tako će se večeras s početkom u 19 sati u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja održati promocija knjige Gordane Ross: Dobro, kome ja pričam?

Konačno je došao trenutak da vas, ispunjena radošću, pozovem na promociju knjige mojih pričuljaka “Dobro, kome ja pričam?!”. Veselim se vašem dolasku, i nadam se da ćemo ovu listopadsku večer zajedno ispuniti smijehom i glazbom. Za smijeh ćemo se pobrinuti prof. Božica Vuić kao moderator i ja kao glavni krivac za promociju, a za glazbeni dio divni mladi ljudi – Marija Alapić i Marko Nedug. Iskreno se nadam da će se pojaviti i gost kojeg ćemo nazvati “jocker iznenađenja” – kaže Gordana.

Dođite.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here