Posjet Fikreta Abdića Gradu Petrinji – novi zajednički projekt prekogranične suradnje putem EU fondova

U službenoj posjeti Gradu Petrinji jučer, 21. listopada 2019. godine, bio je Fikret Abdić, načelnik Općine Velika Kladuša i njegov savjetnik Ervin Abdić.

Primio ih je gradonačelnik Grada Petrinje, Darinko Dumbović, privremena pročelnica Upravnog odjela za EU fondove i razvoj, Edisa Mašinović , privremeni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i imovinu, Ante Marić te direktor Komunalac Petrinja, Vlado Lovreković.

Na sastanku je prezentiran novi dugoročni projekt poljoprivredne proizvodnje putem fondova EU na temelju međunarodnog sporazuma o suradnji Hrvatska – BiH – Crna Gora.

Inicijativa je pozitivno prihvaćena od strane gradonačelnika g. Darinka Dumbovića jer postoje pozitivna zajednička iskustva u projektu Promocija i zaštita kestena čiji je nositelj općina Velika Kladuša a upravo jedan od partnera je Grad Petrinja.

Ervin Abdić, savjetnik velikokladuškog načelnika je prezentirao prednosti ove inicijative i značaj za lokalne zajednice i regiju putem fondova EU. U vezi sa ovim projektom dogovoren je operativni sastanak koji će se uskoro održati u Velikoj Kladuši.

petrinja.hr

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here