Layla za kraj književne večeri Gordane Ross

Autor:Miroslav Šantek

Krv je krv. Krv nije voda. Krv je pokrenula Gordanu Ross da ustane i krene prema bendu koji je bio glazbena podloga predstavljanju njene knjige “Dobro, kome ja pričam?” i da zagrli pjevača koji je na kraju programa otpjevao stari, poznati hit “Layla”, Erica Claptona, a taj pjevač po imenu Danko je njen sin. Najljepši poklon na kraju predstavljanja prve književne večeri, prve ukoričene priče njenog života.

Sinoć je u prepunoj Maloj dvorani Hrvatskog doma u Petrinji predstavljen taj medijski zadnjih dana dobro predstavljen i najavljen književni prvijenac Gordane Ross “Dobro, kome ja pričam?”, Petrinjke iz kvarta Brezje koja je stotinjak kratkih priča napisanih u prošlih godinu dana ukoričila i zauvijek ostavlila iza sebe. Njen blogerski i portalski spisateljski potencijal je upao u oko ljudima iz Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja koji su joj predložili da se te priče uobliče u cjelinu i tiskaju, tako da je knjiižnica financijski pomogla izdavanju knjige, tvrtka HiPP u kojoj Gordana radi i Grad Petrinja čiji je gradonačelnik Darinko Dumbović sinoć u pratnji supruge bio na predstavljanju knjige: Grad Petrinja je oplemenjen s jednom novom knjigom, ta knjiga ostaje trajni zapis i mislim da smo večeras uživali svi skupa uz prekrasnu glazbu, uz prekrasan uvod i svi koji smo bili ovdje večeras možemo biti prezadovoljni, ustvari to čini grad gradom i s cijelom nadgradnjom kulturnog i društvenog života zato Gordani puno hvala na ugodnoj večeri i nadam se da neće stati na ovoj knjizi nego da ćemo imati još puno njezinih knjiga i ovakvih prekrasnih večeri“– kaže Dumbović.

Gordana Ross i moderator predstavljanja knjige “Dobro,kome ja pričam?” Božica Vuić

 A sama autorica knjige Gordana Ross je u kratkoj izjavi za medije rekla: „Početnu inicijativu dali su djelatnici Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja nakon mojeg gostovanja na Noći knjiga gdje sam u biti čitala te svoje priče. Financijski su je poduprli Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja, Grad Petrinja i tvrtka HiPP u kojoj sam ja zaposlena. Knjiga je nastala tako što sam odlučila da naprosto sve te pričice koje objavljujem svakodnevno na svojoj facebook stranici ukoričim u jednu lijepu papirnatu formu kako bi naprosto ostao jedan trag onakav kakav smo mi navikli imati kroz školovanje, dakle jedna knjižica koju bi svatko rado uzeo u ruke i pročitao. To su isključivo smijehotvorine – priče koje ne sadrže žuč, koje ne sadrže politiku, koje ne sadrže vrijeđanje nekoga, to su situacije u kojima se svatko može prepoznati, nekakve životne pričice iz obitelji, iz kuhanja, iz raznih tema ali uglavnom smijeh i samo smijeh. Knjiga ima 200 – tinjak stranica, u njoj je preko stotinu pričica, ilustraciju je radila Ivana Švragulja tako da je knjiga grafički i vizualno vrlo moćna. Naslovnicu je radio gospodin Igor Tomljenović, naš poznati fotograf.“ – istaknula je Ross.

Autorica je potpisivala knjige koje su se odmah mogle kupiti po cijeni od 70 kuna

Na tvojoj listi ja sam samo broj – stihovi prastarog hita Parnog valjka iz pjesme Stranica dnevnika su otvorili ovu književnu večer koja će ostati zapamćena po velikom odazivu publike, jako dobroj i kvalitetnoj svirci i pjevanju Marije Alapić i Marka Neduga uz svirku Bobe Novakovića i Kristijana Freibergera i sjajnom moderiranju programa od strane Božice Vuić. U tom trenutku nogometaši Dinama su na drugom kraju svijeta odigrali u Ukrajini sa Šahtorom utakmicu i ugrabili bod koji bi im mogao donijeti i  moguće proljeće u Europi, a ovdje, u Petrinji se rodila knjiga koja će sasvim sigurno doživjeti mnoga proljeća i kad svih nas više ne bude na ovom svijetu.

Treba istaknuti da za razliku od drugih, ekipa iz lokalne knjižnice uvijek na kraju misli na posjetitelje i osigura mali domjenak, a ovog puta, glazbenu podlogu je uz dobro jelo i piće osigurao Gordanin brat Željko koji je doveo svoje prijatelje koji su zasvirali i zapjevali.

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here