Za blagdan Svih svetih najljepši mogući dar – petrinjsko centralno groblje sv. Beneditikta je jako uljepšano

Autor:Miroslav Šantek

Za nekoliko dana sva petrinjska groblja će biti odredište mnogih građana koji će na blagdan Svih svetih posjetiti posljednja počivališta njihovih najdražih članova obitelji i priajtelja, zapaliti svijeće i ukrasiti grobove cvijećem. Ovog puta, mnogi koji dugo nisu posjećivali centralno petrinjsko groblje sv. Bendikta koje se nalazi na predjelu koje se naziva Generalov breg će se jako iznenaditi promjenama koje će ugledati.

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović je jako zadovoljan. Njegov tim je uspješno odradio i završio projekt obnove i uljepšavanja groblja sv. Benedikta.

Naime, jučer je uspješno odrađenim tehničkim pregledom i današnjim obilaskom petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića sa suradnicima u potpunosti uspješno završen projekt Grada Petrinje u kojem je obnovljeno i uljepšano groblje, a sve to ste mogli pročitati na PS portalu koji je kao jedini medij pratio i izvještavao baš sve faze ovog projekta, a neke naše priče su izazvale i veliko zanimanje i raspravu na društvenim mrežama.

Male sitnice koje puno znače: sprovedena je voda i postavljene česme, a u oči upadaju na stalku obješene stvari koje svakom trebaju: prazne boce za vodu, spužva i metlica za čišćenje
Na groblju je napravljeno veliko asfaltirano parkiralište i asfaltirane su ulice i pješačke staze unutar groblja.

Ukratko na kraju rečeno, u ovaj projekt je iz Intervencijskog plana Grada Petrinje uloženo oko 5 milijuna kuna, a napravljeni posao je jako uočljiv. Prilazna cesta na ulazu u groblje sa sjeverne strane je asfaltirana, također i nogostup, sagrađen je veliki potporni zid koji drži novo, veliko, asfaltirano parkiralište uređeno s prometnim znakovima, a novi dio groblja doista nema zamjerke – posađeni su čempresi, postavljene kocke na stazama, asfaltirani su prilazi, dovedena voda i česme, a dolje kod mrtvačnice je također asfaltirano parkiralište i zgrada cvjećarnice kreće u energetsku obnovu, a saznali smo da bi se uskoro mogao kockama obložiti glavni put od mrtvačnice prema centralnom križu.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here