Zoran pjeva Arsena

Autor:Miroslav Šantek

Sisačka publika će uskoro moći uživati u zanimljivom koncertu.Naime, 13. prosinca u u Domu INA Rafinerije nafte u Sisku s početkom u 20 sati, Zoran Predin će uz pratnju Damir Kukuruzović Django groupa održati koncert Zoran pjeva Arsena. Tom će prilikom predstaviti istoimeni, najprodavaniji album u ovoj godini te izvesti najpoznatije skladbe najizvođenijeg hrvatskog autora, Arsena Dedića. Ulaznice se mogu kupiti u Knjižari i papirnici AMK.

Vratimo se malo unatrag

Zoran Predin je rock orijentiranoj publici postao poznat kao član i vokal slovenske grupe iz Maribora – Lačni (gladni) Franz koja je bila vrlo dosljedna i obljavljivala albume isključivo na slovenskom jeziku, upali su u igru 1981. kad je rock scenom već harao Novi val, a snimili su i 11 studijskih albuma i objavili dosta kompilacija. 1986. se originalni sastav raspao, a 1997.  Lačni Franz prestaje službeno postojati. Zoran Predin je pisao provokativne i ponekad mračne tekstove koji su svojim sadržajem i formom odskakali od uobičajenog pop rock pjesništva, pa je samim svojim djelovanjem dospio i do zanimanja njegovog velikog mentora i uzora Arsena Dedića s kojim je došlo do suradnje 1989. godine na albumu Svjedoci/Priče (riječ svjedoci na slovenskom znači priče), gdje im se u jednoj pjesmi pridružio i Bora Đorđević.

O Arsenu Dediću se manje više sve zna i o njegovom autorskom djelu ne treba previše trošiti riječi jer radi se o svjetskom autoru kakav će se rijetko ponoviti na ovim našim prostorima. Arsena nema već 4 godine, a ove godine Zoran Predin je odlučio snimiti album s obradama Arsenovih pjesama i u tu svrhu aktivirao vrhunske glazbenike – Arsenovog sina Matiju Dedića (koji je već prije snimio album Matija svira Arsena) i Zoranove dobre prijatelje i vrhunske glazbenike s kojima već niz godina surađuje – sisačkog gitarskog virtuoza Damira Kukuruzovića i njegovog Django Groupa, a sam album koji je snimljen u  gypsy-swing glazbenom stiilu donosi slušateljima 12 Arsenovih pjesama.

U svakom slučaju ovo je koncert koji pred samu zimu i nadolazeće blagdane ne bi smjeli propustiti.

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here