GLUMAČKA DRUŽINA KAZALIŠTA 21

Sisak je grad izuzetno bogate tradicije amaterskog kazališnog izražavanja, prije svega u alternativnom i avangardnom teatru. Spletom povijesnih okolnosti polovicom šezdesetih godina prošlog stoljeća ukinulo se institucionalno profesionalno kazalište u našem gradu. Od tog vremena amaterski kazališni fantasti su uspješno održali teatarski život grada, često idući putevima kojima se niti umjetnički najhrabriji profesionalci nisu usudili koračati. Tad je sisačka amaterska scena bilježila uspjehe i izvan granica tadašnje države. U kazališnom životu isticala se  DASKA, ali i Flijaci, GIPS, Kazališna Radionica CZK, Plesni studio CZK itd.

Institucionaliziranjem sadašnjeg Doma kulture Kristalna kocka vedrine kao Gradskog kazališta Sisak, nije prestala potreba za kazališnim amaterizmom, dapače nastavio se uspješno razvijati čak i u onom što je pomalo bilo zaboravljeno – klasičnom, realističnom i mainstream amaterskom teatru. Amatersko kazalište Sisak od 2018. godine premienovano je u Glumačku družinu Kazališta 21 koja trenutno okuplja tridesetak članova različite životne dobi i različitih profesija koji djeluju uglavnom u određenim projektima (okupljaju se oko predstava). Dinamika pokusa je ustaljena na dva dvosatna termina tjedno, uz pojačanje pred izvedbe predstava.

Voditelj: Silvije Vadla, redatelj

Premijera predstave Glumačke družine Kazališta 21 “Ezopovo kazalište ili kako smo otkrili knjigu” bit će upriličena u srijedu 30. listopada 2019.g u Kazalištu 21, s početkom u 19 sati. Dramatizaciju, adaptaciju teksta i režiju potpisuje Silvije Vadla. Igraju: Sara Ivić, Ivan Olujić, Ana Čehaić, Dino Blažević i Marijana Barišić. Za oblikovanje scene i kostima zaslužna je Danijela Gotal Grgurač, a izradu kostima Antonija Lukinić i Đurđica Huml. Rekviziter je Boris Lemaić. Tehnička podrška su Mario Probst i Leon Stanković – Mehinović.

Ova priča započinje kad se skupina mladih ljudi nađe pred problemom kako se zabaviti bez pomoći svih medija koji podupiru lažnu, virtualnu stvarnost. Ne žele se prepustiti ispraznoj dosadi i dokolici, pa počinju istraživati svoj svijet i djelovati na njega pomoću onog čeg imaju u izobilju a to je – mašta, imaginacija, uobrazilja.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here