Na tisuće ljudi obilaze petrinjska groblja

Autor:Miroslav Šantek

Kao što se i očekivalo, danas na sam blagdan Svih svetih na tisuće građana je diljem države krenulo na posljednja počivališta njihovi najmilijih odati im počast i spomen uz paljenje svijeća i kićenje grobova cvijećem. Ni Petrinjci nisu izuzetak, pa su tako sva petrinjska groblja prepuna posjetitelja, a naravno, najveća gužva je na centralnom groblju sv. Benedikta.

Svake godine na stotine automobila zauzmu sva parkirna mjesta kojih nema niti će ih ikad biti da odjednom prime tako veliki broj, pa su prilazne ulice groblju također poslužile kao privremena parkirališta. Ove godine je uređen sjeverni dio groblja gdje je asfaltirana prilazna cesta (od granice groblja) i napravljeno asfatirano parkiralište uređeno prometnim znakovima. Sama prilazna cesta jest dosta uska i da je šira bar pol metra više bilo bi bolje, ali kroz nju je neometano prošlo na stotine vozila ovog jutra, mimoilazili su se i nije zabilježen niti jedan prometni incident,a promet su čak regulirali redari.

Na samom groblju je održana sveta misa, a tisuće Petrinjaca tek se sprema na obilazak grobova svojih najmilijih popodne. Kao i svaki put, kad padne noć, groblja će biti osvijetljena plamenom tisuća svijeća.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here