Jagićev kiosk

Autor:Miroslav Šantek

Daniel Jagić (39) je mladi petrinjski poduzetnik. Vrlo produktivan i vrlo poznat u ovom gradu koji leži na dvije rijeke, a uz ovu dužu i veću koju krasi ime Kupa je i poslovno vezan. Naime, postoji nešto što se zove Kiosk kod Jagića, a radi se doslovce o starom, omanjem kiosku koji u ljetnim mjesecima opskrbljuje hladnim pivom i ostalim potrepštinama za dnevnu i noćnu zabavu pored rijeke građanstvo.

Cijela priča je počela zbog piva. Naime, Daniel je kao ljubitelj ovog pića poprilično bio nezadovoljan i revoltiran ponudom piva u plastičnim čašama na ugostiteljskom objektu samog petrinjskog Gradskog kupališta na Kupi, a jednom zgodom šetajući se jadranskom obalom ugledao je kiosk pored samog mora i u njemu se rodila ideja da nešto slično pokuša napraviti na obali Kupe. Godinu i pol dana je pregovarao i skupljao dozvole i papire sve dok nije sa Hrvatskim vodama sklopio ugovor o najmu malog komadića zemlje (osam kvadrata) na rubu šumice današnjeg kampa koji je u to doba bio u povojima.

Trebalo je pronaći kiosk, a pronašao ga je i kupio za 1000 kuna od Ilije Orlovca, dovukao ga traktorom na današnje mjesto i uložio oko 8000 kuna u renoviranje i njegov današnji izgled, na početku mu je pomogao s uređenjem okoliša tadašnji i današnji dogradonačelnik Branimir Bešlić. I tako je te 2012.  krenuo u posao. Stavio je cijenu flaširane pive osam kuna i nastao je kaos, pogotovo za vikend kad se održavala motorijada. Nakon toga stvari su se odvijale ubrzano – sve više ljudi je dolazilo u šumicu na jeftino piće za drvenim stolovima, klupama i panjevima kod Jagića, a onda je organiziran i prvi techno party na tom mjestu i moćni zvučnici su elektronsku glazbu i urlike rasplesanih i veselih posjetitelja odnosili daleko niz Kupu.Već u tri poslijepodne su počeli dolaziti hodočasnici iz Siska, Kutine, Zagreba.. na kraju ih je bilo 800.

Svake godine sve je bilo više posjetitelja na Kupi, kamp se širio, razvijao, a Kisok kod Jagića je bio centralna i nezaobilazna stvar na ovom dijelu Kupe. Napravljena je i splav, incidenata i nekih gadnih stvari nikad nije bilo, a Jagić je znao organizirati i ljetne svirke pored kisoka.Ono što je sto posto sigurno je da ćete uvijek u svakom trenutku dobiti hladno pivo iz ovog kioska jer Jagić na taj detalj jako pazi. A popije se puno. Oko 20 gajbi na dan.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here