Rekonstrukcija u središtu Petrinje: Indijancu raskopali ulicu

Autor:Miroslav Šantek

Kad bi neki prolaznik ili gost koji bi zastao u Petrinji i prošetao ulicama ugledao bijelog čovjeka koji izgleda kao indijanac s dalekih američkih prostranstava kako hoda središtem grada vjerojatno mu ne bi bilo jasno o čemu se radi, a možda bi i pomislio da se upravo snima neki film. Ali ovaj čovjek je stvaran, to je petrinjski Indijanac – Miljenko Hajdinjak, osoba koja živi u svom svijetu i sa svojom životnom filozofijom i kao takav je jedan od petrinjskih živućih simbola. Ne možete baš u svakom gradu u Hrvatskoj, a i puno šire sresti ovakvog čovjeka na cesti.

A naš Indijanac živi u strogom središtu grada, tik preko puta zgrade Hrvatskog doma u Runjaninovoj ulici koja je od nedavno zatvorena za promet, raskopana i s koje je potpuno uklonjen asfaltni sloj. Ista stvar se događa i u dijelu Hanžekove ulice koja se naslanja na Runjaninovu. Iz Grada Petrinje poručuju da se radi o rekonstrukciji Runjaninove i dijela Hanžekove ulice, da će radovi trajati do godinu dana, a da će ovaj dio grada kad se završi dobiti novi obnovljeni izgled, a dio Hanžekove nogostup. Samim početkom radova promijenila se kompletna prometna slika, pa je tako iz Grada Petrinje stigla obavijest o novoj regulaciji prometa na ovom dijelu grada.

Runjaninova i dio Hanžekove ulice krenuo je u rekonstrukciju

A mi smo snimili trenutak, baš kad je Indijanac preskočio traku gradilišta, zagazio u blato svoje ulice i krenuo k svome domu. On vjerojatno nema problema s tim rupama, vodom i blatom. Zemlja koja se ukazala ispod njegovih nogu bi ga trebala radovati, baš kao i svakog indijanca.

 

 

 

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here