Održan 5. WDSF CROATIAN TROPHY

U organizaciji Sportskog plesnog kluba Petrinia u Zagrebu, u Domu sportova, organiziran je 5. WDSF CROATIAN TROPHY, međunarodno natjecanje u sportskim plesovima. Ovaj tip natjecanja najvišeg je ranga u svijetu i SPK Petrinia jedini je klub u Hrvatskoj, koji organizira takvo natjecanje.

I ove godine je natjecanje bilo vrlo uspješno, okupilo je više od 300 sportskih plesnih parova iz 26 zemalja, a izuzetno uspješan bio je i nastup petrinjskih plesnih parova.
U mlađim starosnim kategorijama – junior I – natjecali su se SPP Matija Baljak – Klara Autischer i izvrsnim nastupom ušli su u završnicu u standardnim plesovima i osvojili 5. mjesto, dok su u još jačoj konkurenciji u latinsko-američkim plesovima zauzeli odlično 10. mjesto.

Nešto stariji, SPP Jakov Bjelac – Magdalena Vidas, u standardnim plesovima, u borbi od četvrzavršnice i 23 fantastičnih sportskih plesnih parova došli su do završnice i zauzeli 6. mjesto. U još jačoj konkurenciji od čak 32 plesna para završili su 18. u latinsko-američkim plesovima. Ovdje je značajno istaknuti kako su Jakov i Magdalena prva godina natjecanja (od tri) u ovoj starosnoj kategoriji i kao jedan od najmlađih plesnih parova u toj konkurenciji postigli su zavidne rezultate ostavivši iza sebe brojne plesne parove starije dobi.

Ova priča potvrđuje se i sljedeći dan, na WDSF SLOVENIAN OPEN, održanom u Novom Mestu u Sloveniji, gdje Jakov i Magdalena postižu još bolje rezultate u youth kategoriji: 5. mjesto u standardnim plesovima i 14. mjesto u latinsko-američkim plesovima, a fantastičan rezultat postižu natječući se i protiv odraslih u prestižnoj kategoriji WDSF WORLD OPEN u standardnim plesovima, gdje od čak 50 sportskih plesnih parova dolaze nadomak poluzavršnice i osvajaju izvanredno 14. mjesto!

Organizacija WDSF CROATIAN TROPHY postala je već tradicija petrinjskog plesnog kluba. Prve dvije godine natjecanje je organizirano u Novalji, na Pagu, a sad već treću godinu Petrinjci su domaćini ovog natjecanja u Zagrebu, pod pokroviteljstvom Grada Petrinje i Grada Zagreba kao dvaju prijateljskih gradova.

Obzirom na veliki broj natjecatelja prednatjecanja su započela već u jutranjim satima, a završnica je krenula od 20h sati kada je održana i svečanost otvorenja na kojoj je natjecanje otvorio Robert Wota, predsjednik Europskog sportsko plesnog saveza.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here