My Django Family

Autor:Miroslav Šantek

Božić i Nova godina su mirisali u zraku te sisačke zime kad smo se stepenicama spustili duboko ispod zemlje u podrum stare kuće na samoj obali Kupe i ušli u jedinstven prostor najboljeg hrvatskog jazz kluba – Siscia Jazz Cluba. Prepuni stolovi posjetitelja, pivo i cigaretni dim, žamor i smijeh, dugi, glasni razgovori, glasovi koji se miješaju, sve dok se ne ugase svjetla,a mala bina oživi kad se na njoj pojave glazbenici.

Siscia Jazz Club je u vlasništvu Damira Kukuruzovića, vrsnog gitariste koji je svoj život posvetio glazbenim vodama koje je davno osmislio Django Reinhardt i koji je već dugi niz godinama sa svojim Django group postao glazbeno poznat daleko od Siska.Te hladne večeri 22.prosinca 2014. je predstavljao uživo album “My Django Family” na kojem su gostovali poznati gitaristi Wawau Adler, Raphael Fays i Vlatko Stefanovski, a na albumu se može čuti i glas Zorana Predina – nekadašnjeg člana grupe lačni Franz.

Gypsy swing zvuk se raširio podzemnim klubom, a uz Damira su svirali i sada bivši članovi: petrinjski bass mag – Ivo Sanković, na ritam gitari Goran Grgurač i na dobošu Nenad Novalić, a njegov violinist Bruno Urlić je s njim i danas.  Košarkaška legenda iz slavnih dana Cibone osamdesetih, a danas jazz novinar Zoran Čutura sve je to s osmijehom na licu pratio, baš kao i sva okupljena publika. Pred kraj koncerta se mikrofona prihvatio i Zoran Predin i to je bio prvi put da ga uživo slušam. Godine koje će poslije doći će učvrstiti prijateljsku, glazbenu i poslovnu vezu između Predina i Kukuruzovića pa će u više navrata na raznim mjestima nastupati u Sisku i Petrinji.

Ova današnja priča je mali podsjetnik, uvod u ono što uskoro očekuje sisačku publiku – veliki koncert: Zoran pjeva Arsena. Kupite karte. Uživajte.

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here