Sve gradske vlasti su obećavale izgradnju sportske dvorane

Autor:Miroslav Šantek

Ako ste prije desetak ili više godina bili “sportska nada”Grada Petrinje – kategorija i riječ koja se koristi obično zimi, početkom godine kad se u Hrvatskom domu dodjeljuju nagrade zasluženim sportašima i klubovima za prošlu godinu, onda se sasvim sigurno sjećate obećanja predstavnika gradskih vlasti kako pred svima javno obećavaju izgradnju nove sportske dvorane koja će zadovoljiti potrebe tisuće sportaša. U međuvremenu ste odrasli, vjerojatno se zauvijek maknuli iz sporta i živite sasvim drugim načinom života, a i gradske vlasti su se promijenile – skoro sve stranke i lijeve i desne i srednje su kroz prohujale godine i mandate bile na vlasti, a od sportske dvorane nije bilo ništa.  Sve do ove 2019. godine kad se napokon zabila prva lopata i kad je krenula izgradnja.

Intervencijski plan Grada Petrinje (što je uopće Intervencijski plan Grada Petrinje saznajte ovdje –https://www.petrinja.hr/dokumenti/eu/intervencijski-plan-grada-petrinje.pdf ) sadrži stavku izgradnje sportske dvorane u sklopu projekta “Unapređenje infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece“,a u ovom slučaju radi se o rekonstrukciji dvorane OŠ Mate Lovraka kraj koje se početkom srpnja počela graditi sportska dvorana ukupne vrijednosti 40.548.110,38 kuna.Radovi se u iznosu od 34.297.700,07 kuna financiraju europskim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, dok je ostatak osiguran iz Proračuna grada Petrinje, a radove je otvorio petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

Na ovaj veliki posao, krucijalnu stvar za sve petrinjske sportaše do sada nije bilo nikakvih prigovora. Radovi traju po planu i njihov završetak se očekuje u siječnju 2021. Nedavno smo otišli vidjeti u kojoj fazi su trenutni radovi. Završavaju se radovi na izgradnji odvodnog kanala. S cijevima smo došli do kraja. Danas će se još raditi zadnja šahta i propust preko kojeg će ići buduća trasa prometnice. Završena su ispitivanja direktnih metoda poboljšanja temeljnog tla DPH i CPT.Zatim krećemo s izgradnjom temelja kako bi izašli iz zemlje. Radimo i na uređenju okoliša i to je to što se tiče trenutnih aktivnosti na gradilištu“ – rekao je pomoćnik inženjera na gradilištu Danijel Drinčić.

Čini se kako ovaj san svih petrinjskih sportaša za sad ide prema svome cilju.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here