Ona je moja ditelina s 4 lista

Autor:Miroslav Šantek

Petrinja je stotinama kilometara daleko od plavog mora.Ne čuju se u njoj morski valovi, ne glasaju se galebovi, ne miriši sol u zraku. Ne, nema ni one ljetne čarolije ljubavnih avantura iz stare pjesme Divljih jagoda – Krivo je more. Nema ništa tome slično.

Ali ima nasip Petrinjčice. Male rječice što iz šamaričkih šuma se spušta kilometrima i kroz doline i sela vijuga i hita prema Petrinji gradu. I kad uđe u njega, nađe se omeđena ljudskom rukom napravljenim nasipom koji ju usmjerava prema njenom kraju – ušću u Kupu.Na svom putu prolazi ispod mostova, a prvi na tom putu je ukrašen imenom obližnje bolnice u kvartu Majdanci. I odmah ispod tog bolničkog mosta postoji ogromna poruka ispisana sprejem u boji na betonskoj ploči nasipa.

Petrinjčica protiče ispod bolničkog mosta u petrinjskom kvartu Majdanci

ONA JE MOJA DITELINA S 4 LISTA. Ima i potpis autora:B. Ili je to možda slovo imena one kome je upućena ova grafitna,postojana poruka koju je nemoguće ne primjetiti, a koja priziva duh mora jer asocira na stih iz dvadesetak godina stare pjesme grupe Dalmatino koja je u to doba harala muzičkim ljestvicama i očito je ušla u uho autoru ove ljubavne poruke.

U moru svakakvih grafitnih poruka, ova je univerzalna. Ljubav je zakon, reko bi stari ,dobri Jura Stublić iz Sesvetskog Kraljevca.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here