Pjesničkom riječju STOP NASILJU NAD ŽENAMA 2019.

I ove se godine na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama 25.11. po sedmi puta organizira program pod nazivom Pjesničkom riječju STOP NASILJU NAD ŽENAMA
Projekt se svake godine širi. Na samom blogu koji nosi naziv Pjesničkom riječju STOP NASILJU svoj obol kroz vrisak, apel i podršku je dalo preko 600 pjesnika.

Uspjeli smo objediniti mnoge gradove širom regije te ispreplićemo poezijom ruke u zajedništvo jer se nasilje nad ženama i djevojčicama te u obitelji ne može ekskluzivno pripisati niti jednoj društvenoj, religijskoj, političkoj, obrazovnoj, dobnoj, ekonomskoj ili nekoj drugoj skupini. I dalje se mogu prijaviti organizatori koji žele u svojim gradovima biti nositelji ovoga projekta (ako taj grad već nije na popisu) te organizirati isti program.
Ove godine se preko trideset gradova već prijavilo i to iz ovih država: Austrija, Njemačka, Bugarska, Makedonija, Crna Gora, Srbija, Bosna i Hercegovina, Slovenija i Hrvatska, a za projekt su zainteresirane Italija i Rumunjska.

Apeliramo kroz pjesničku riječ i vrištimo na ovaj jednostavan, ali moglo bi se reći začuđujuće jak, odjek protiv svih vrsta nasilja. Do nas dopiru mnoge ruke koje žele izaći iz mraka, a to nam i jeste cilj. Pomoći. I uspijevamo u tome.

Pjesnici svoje pjesme za blog mogu poslati na e-mail lidijapuak@yahoo.com, a ako još nisu zastupljeni na blogu potrebno je priložiti ime i prezime te profilnu fotografiju.

Lidija Puđak

https://stopnasiljunadzenama.blogspot.com/

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here