Šišanje molim!

Autor:Miroslav Šantek

Za one koji nisu nikad prisustvovali ovom događaju to izgleda otprilike ovako:

Mala dvorana petrinjskog Hrvatskog doma se već nekoliko godina, jednog dana u studenom pretvori u veliki frizerski salon. Ne bi povjerovali, ali istina je – kad uđete u tu prostoriju ispred vas se ukaže dvadesetak frizerskih stolova sa punom borbenom opremom. Zveckaju škare, zuje mašinice, a zrak je prepun finih mirisa. Za stolovima sjede mušterije koje imaju vrlo velik izbor i ponudu na jako malo kvadratnih metara. Mogu birati gdje će sjesti i koja će ih frizerka ošišati i urediti. Nakon tretmana mogu u jednu kartonsku kutiju po volji, želji i mogućnošću anonimno ubaciti novac.

Kako je to moguće?

Več tri godine zaredom Ceh frizera i kozmetičara Udruženja obrtnika Petrinje, Gline i Topuskog organizira humanitarno šišanje od kojeg sav dobrovoljni prilog građana ide ljudima u potrebi. Prošle godine novac se skupljao za Mariju Dorosulić iz Sunje –  šest i pol godišnju djevojčicu s 80-postotnim tjelesnim invaliditetom i progresivnom infatilnom idiopatskom skoliozom kralježnice. Novac joj jebio potreban za operaciju i svi ovi ljudi nisu puno razmišljali, dovukli su svoju radnu opremu u ovaj prostor i bacili se na posao.

Što će se dogoditi ove godine?

I ove godine Ceh frizera i kozmetičara Udruženja obrtnika Petrinje, Gline i Topuskog organizira humanitarnu akciju za Filipa i Dominika Kadić.Sve će se održati na istom mjestu, u Maloj dvorani 1.12.

PS portal kao medijski pokrovitelj

Ovom događaju svjedočit će i naravno, napisati dobru priču i PS portal kao jedan od medijskih pokrovitelja ovog 4. obrtničkog sajma. Pozivamo vas da posjetite sajam, humanitarno se ošišate, uljepšate i svojim prilogom pomognete potrebitima u ovoj akciji. Kako je to izgledalo prošle godine pogledajte u galeriji fotografija ispod.

 

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here