15.XI 2013.- 15.XI 2019. Šest godina bez Željka Nenadića

Autor:Antun Petračić

Na groblju sv. Benedikta u Petrinji danas popodne su prijatelji, radni suradnici i stranački kolege iz  HDZ-a pohodili grob Željka Nenadića, stavili vijenac i svijeću i pomolili se za Petrinjca umrlog u Zagrebu prije šest godina, 15. studenoga 2013., a pokopanog 18. XI 2013.

Željko Nenadić bio je gradonačelnik Petrinje od 2009. do 2013., zastupnik u Hrvatskog saboru od 2003. do 2007., u isto to vrijeme i  zamjenik sisačko moslavačkog župana, u Domovinskom ratu hrvatski branitelj s dužnostima u 12. petrinjskoj domobranskoj pukovniji, poslijeratni ravnatelj Doma za umirovljenike u Petrinji i Lječilišta u Topuskom, predsjednik nadzornih odbora u više tvrtki u većinskom vlasništvu  RH, predsjednik Gradske organizacije HDZ Petrinja…

Željko Nenadić rođen je 22. kolovoza 1953. u Perušiću, a od rane mladosti u Petrinji, gdje je pohađao osnovno i srednje školovanje, završio Pedagošku akademiju, a za profesora matematike i fizike diplomirao u Rijeci. Aktivno se bavio rukometom, bio je čuveni vratar Beps…

O životu uz  Nenadića na 6-obljetnicu smrti pokraj njegova groba  podsjetio se vršnjak, prijatelj iz rukometa Predrag Vujić- Vuja:

-Svake godine  dolazimo ovdje našem, nažalost prerano preminulom vrlo dragom prijatelju, koji je meni bio i više od prijatelja. Nemam brata, a on mi je bio kao brat i svi smo bili strašno vezani. Družili smo se i privatno i u sportu. Pogotovo nas dvojica  vezani u sportu, uz rukomet. Beps je dao strahovito puno petrinjskom rukometu i mislim da smo s njim izgubili jako puno. I na ovom mjestu mu zahvaljujem na svemu što nam je dao i pomogao jako puno. Pamtim ga najviše po tome što je stvarno uvijek i svakome pomogao, i prijatelju i neprijatelju, kojih mislim da ni nije imao puno. Pomogao je  svakom, stvarno je bio jedan beskrajno dobar čovjek- kazao je P. Vujić.

Lik i djelo  Ž. Nenadića ukratko je opisao i Mihael Jurić, sadašnji predsjednik Gradske organizacije HDZ Petrinja.

– Ovdje smo na mjestu gdje počiva, jer nećemo zaboraviti sve one stvari koje je učinio za mnoge od  nas, svoje prijatelje, za mnoge Petrinjce i za cijeli Grad Petrinju. Puno toga je učinio i kako vrijeme bude dalje odmicalo, sve dalje će se vidjeti, vrijeme će suditi i pokazati da je Željko Nenadić bio jedan veliki domoljub, Petrinjac i veliki čovjek. Mi ćemo i dalje njegovati trajni spomen na našega Željka – rekao je M. Jurić.     (A.P.)

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here