Bikana je ponovno puna ljudi

Autor:Miroslav Šantek

U Petrinji ima jako puno neiskorištenog prostora, pogotovo onog u državnom vlasništvu. Na samo pet minuta hoda od strogog središta grada u smjeru Siska nalaze se ogromni i napušteni vojni kompleksi u kojima su nekad odzvanjale čizme ljudi koji su morali odslužiti vojni rok, a njihovi potpisi i brojke koje su im ostajale do slobode i civilnog života još i danas su urezane u zidove hangara na petrinjskom predjelu Bikana. To je prostor između Malinove i Mažuranićeve ulice kojeg je prvo koristila i napustila nekadašnja JNA, a zatim poslije Domovinskog rata i HV. Radi se o sklopu napuštenih i razrušenih građevina koje su prošle godine dobile novog stanara i novi život.

Naime, Grad Petrinja je s Ministarstvom obrane sklopio odluku o korištenju ovog prostora, a čini se da će uskoro nakon nekog vremena i tehničkih procedura postati i vlasnici prostora, pa su tako staru vojarnu oživjeli djelatnici Komunalca koji su u jendom hangaru izgradili mjesto za boravak i cjelodnevno dežurstvo Zimske službe koja ove godine traje od  od 15. studenog do 31. ožujka.37 djelatnika je spremno za zimske nepodopštine,posjeduju devet vozila, a zadatak im je održavati 230 kilometara nerazvrstanih cesta, od toga 78 kilometara u samom gradu, 15 kilometara u naselju Mošćenica i 136 kilometara u svim ostalim naseljima na području grada Petrinje, uključujući i  5 kilometara nogostupa, kao i autobusna stajališta.

Danas je njihova tehnika izložena i od strane policije pregledana njena tehnička ispravnost,a smotru petrinjske Zimske službe pratila je i zamjenica petrinjskog gradonačelnika, Viktorija Kaleb. Bikana je ponovno puna ljudi, a hoće li i kada biti snijega? Tko to može znati.Neki spominju Vakulu.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here