Učitelji u štrajku doniraju Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj

Djelatnici Osnovne škole Pušća pokrenuli su akciju za doniranje simboličnog iznosa od 315 kuna Bolnici u Klaićevoj za svaki dan štrajka, te su pozvali sve škole na sudjelovanje u ovoj akciji.

Prosvjetari ovim simboličnim činom pokazuju da i u danima kada Vlada prijeti svakome tko učestvuje u štrajku oduzimanjem 315 kuna po danu štrajka razmišljaju u prvom redu o djeci. Ovaj čin je svojevrsni odgovor mišljenjima i stavovima nekih pojedinaca koji se posljednjih dana u sve većoj mjeri iznose po medijima kako ovaj štrajk ugrožava prava djece, te da bi prosvjetni djelatnici trebali najprije misliti na učenike, iako se iz aviona vidi kako ovakvi stavovi idu na ruku Vladi i ne bi trebali biti argument protiv prava prosvjetara da se izbore za svoja prava. Jer, svakome pa i vladajućoj eliti bi moralo biti jasno da bez zadovoljnih djelatnika nema ni kvalitete rada u školi, te da je borba nastavnika za svoje ciljeve istodobno borba i za prava učenika da imaju kvalitetno obrazovanje.

Prema nekim neslužbenim informacijama kojima raspolažemo, inicijativi OŠ Pušća pridružili su se i djelatnici škola u SMŽ.

Pismo djelatnika OŠ Pušća prenosimo u cijelosti.

PS-portal

 

 

Poštovane kolegice i kolege!

Obzirom da štrajk nas prosvjetara još traje i da smo svi uporni u postizanju naših zahtjeva, odlučili smo se na sljedeći korak.

Djeca su nama najvažnija u životu, kako u profesionalnom tako i u privatnom. Odlučili smo se na akciju kojom bi pokrenuli sve naše učitelje i nastavnike, male ali humane ljude.

Donijeli smo odluku na nivou naše OŠ Pušća uplatiti za Klaićevu bolnicu iznos od 315.00 kn.

To ćemo ponavljati svaki dan štrajka počevši s današnjim danom.

Molimo sve škole u našoj Županiji i u ostalim županijama diljem lijepe naše koje sudjeluju u štrajku da učine to isto.

Zajedno smo jači.

Puno Vam hvala svima.

Molimo dijelite.

 

Djelatnici OŠ Pušća

Donja Pušća, 20. studenoga 2019.

 

 

 

 

 

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here