Dani srpske kulture u Sisku

U Sisku se i ove godine, već četvrtu godinu zaredom, u organizaciji Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Siska održavaju Dani srpske kulture.

Priredbu će, 27. studenog 2019. u 18 sati u prostorijama VSNM u Rimskoj 4 u Sisku, otvoriti izložba radova kaligrafskog pisanja ćirilice na kojoj će biti predstavljeni radovi djece koja su u sklopu projekta VSNM-a Grada Siska tri mjeseca učila pisati ćirilicu ovim stilom.

Drugog dana, 28. studenog u 18 sati, na istoj adresi Rimska 4 u Sisku, održat će se književna večer posvećena modernoj srpskoj književnosti 20. stoljeća, s posebnim osvrtom na književnost Desanke Maksimović, Danila Kiša, Mome Kapora i Ljubivoja Ršumovića.

U petak, 29. studenog, u 18 sati, u sisačkom hotelu Panonija održat će se večer folklora. Na ovoj završnoj svečanosti Dana srpske kulture u Sisku pjesmom i plesom predstavit će se članovi pododbora SKD „Prosvjeta“ iz Siska, Vojnića i Dvora, kao i Zbor Nurovaca i Češka beseda iz Siska.

„Cilj ove priredbe očuvanje je i njegovanje srpske kulture i tradicije. Prezentirajući naše običaje želimo s našom kulturom upoznati što više građana Siska, kako većinski narod tako i ostale nacionalne manjine“, rekla je predsjednica VSNM-a Grada Siska Mirjana Oluić.

Dane srpske kulture 2019. u Sisku podržavaju Ministarstvo kulture Republike Srbije, Srpsko narodno vijeće, Sisačko-moslavačka županija i Županijsko vijeće srpske nacionalne manjine SMŽ.

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here