Vikend ispred nas donosi “Bizarno” – predstavu o kojoj se priča u sisačkim kuloarima i koja izaziva veliko zanimanje građana

Autor:Miroslav Šantek

Vikend ispred nas – 30.11.(subota) i 1.12.(nedjelja), donosi vrlo zanimljivo, u ovom trenutku vrlo tajanstveno i potpuno novo kazališno ostvarenje sisačko – petrinjskih glumaca amatera okupljenih u Scenu Sisak koja svake godine na daskama nekadašnjeg Pionirca – današnjeg Kazališta 21 bez problema napuni mnogobrojnim zainteresiranim građanima ovaj prostor i predstavi svoj rad u kojeg su uložili puno slobodnog vremena,volje i truda. Kazalište je vrlo živo na ovom mjestu i redatelj novog kazališnog komada pod nazivom Bizarno – Tihomir Kosić za PS portal ukratko objašnjava što to publika može ovog vikenda vidjeti u Kazalištu 21 na subotnjoj premijeri predstave Bizarno, koja će se zbog već sad ogromnog interesa,ponovno na istom mjestu izvesti i u nedjelju.

Bizarno je drama. Bizarno je tragedija. Bizarno je komedija. Sve ove izjave su istinite. Ovisne samo o kutu gledanja i percepciji gledatelja. Radnja se odvija u jednom neboderu, istovremeno na tri različita mjesta. Na terasi nebodera, u jednom od stanova i u kafiću koji se nalazi u suterenu nebodera. Likovi koji se pojavljuju u predstavi su narkomani, kriminalci, sponzoruše, političari. Neki su se vratlli s rada u inozemstvu svojevoljno a neki zato što nisu imali drugog izbora. Drugi su ostali ovdje i pokušavaju se snaći i preživjeti u društvu koje smo stvorili. Njihove životne sudbine i pogledi na život su različiti kao i njihov sustav vrijednosti. Susret ovakvih likova neizbježno dovodi do niza bizarnih situacija koje se na kraju stapaju u jednu priču i postavljaju gledatelju pitanje. Kakvo smo to društvo stvorili i što ostavljamo našoj djeci u nasljeđe? U predstavi igraju Sanja Zagorac, Fatima Bećirović, Olja Crnobranja, Ivona Hodak, Zoran Ivanić, Tihomir Kosić i Daniel Berdais kao debitant.  Željko Hubač je napisao tekst, a s radom na predstavi počeli smo još u svibnju ove godine, da bi nastavili nakon godišnjih odmora te na njoj radili od sredine rujna. Uživali smo u radu na predstavi. Osim toga snimljen je i trailer na lokacijama u Sisku koje predstavljaju lokacije u predstavi. Predstava traje 90 min.

Premijera je 30.11. u 20:00 u K21. Mjesta više nema. Repriza je u nedjelju 01.12. u 19:30 isto u k21. Poželjna rezervacija mjesta inbox Scene Sisak ili scena.sisak@gmail.com Ulaz slobodan.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here