Djelatnici Tehničke škole Sisak donirali Odjel za pedijatriju sisačke Opće bolnice

Djelatnici Tehničke škole Sisak pridružili su se svojim kolegama širom Hrvatske te su nakon “prijetnje” Vlade da se prosvjetnim djelatnicima dani u štrajku neće platiti, odnosno da će im na plaći biti uskraćeno 315 kn po danu štrajka, odlučili za svaki dan koji su u štrajku taj isti iznos od 315 kuna donirati Odjelu za pedijatriju Opće bolnice Dr. Ivo Pedišić Sisak. Sakupljeni iznos utrošen je na kupovinu onih stvari koje nedostaju Odjelu.

Sindikalna podružnica NSZSŠH Tehničke škole Sisak, koja je inicirala ovu akciju, organizirala je sakupljanje novca u ime svih djelatnika Škole, kao i kupovinu materijala potrebnog Odjelu za pedijatriju za iznos skupljen u periodu od 16. do 29. studenog. Kako nam je sindikalni povjerenik Tehničke škole g. Damir Babić rekao, prema želji i potrebama Odjela kupljeno je:

  • 8 popluna za dječje krevetiće
  • 8 kompleta navlaka za poplune i jastuke za dječje krevetiće
  • 5 velikih popluna
  • 5 kompleta navlaka za velike krevete
  • 7 jastuka

ukupne financijske vrijednosti u iznosu od 2750 kuna s PDV-om.

Danas su, nakon Skupa zaposlenika, predstavnici Tehničke škole Sisak: Ana Burić Kundrata, Martina Janko, Fuad Topčagić, Damir Pišonić, Dario Vuić i Darijo Radoš otišli u Bolnicu i predali donaciju. Ispred Odjela za pedijatriju donaciju su primili voditeljica poliklinike Ines Zukan dr. med., glavna sestra Odjela Ivana Savinc i Alen Sadiković.

Predaja donacije Odjelu za pedijatriju / foto: D. Babić

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here