Uz raskošno okićen park, hladnoću, kuhano vino i pjesmu započeo je petrinjski Advent

Autor:Miroslav Šantek

Kao da je baš čekala prvi prosinac i početak Adventa u Petrinji, prava zimska hladnoća se spustila s prvim sumrakom na grad. Ali to nije smetalo Petrinjcima da izađu iz svojih toplih soba i upute se u središte grada gdje već tradicionalno u ovo doba godine stari petrinjski ponos – park zasja u sjaju tisuća lampica koje su pravi, neodoljivi magnet za djecu koja se rastrče ispod ove svjetlosne čarolije.

Oko glazbenog paviljona koji je središte događaa na kojem nastupaju svirači i plesači – čast otvaranja i nastupanja na ovogodišnjem adventu je pripala Hrvoju Sekuliću i njegovoj kćeri Ivani, koji su zapjevali u duetu, a zatim je sve razveselio i rasplesao Beatta band. Na otvorenju je bila i zamjenica gradonačelnika Viktorija Kaleb i direktorica Turističke zajednice Grada Petrinje – Ivanka Držaj.

Oko paviljona su se nanizale drvene kućice iz kojih miriši kuhano vino i kobasice. Ponuda harne i pića je jako dobra. Središte parka će od večeras biti mjesto gdje će se održati čak 45 događaja, a kako vrijeme bude prolazilo i kako se bude približavao sam Božić i Nova godina, kao i svaki put dolazit će sve više ljudi. Dođite i vi. Petrinjski advent je počeo.

 

 

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here