9. prosinca u parku – Neki to vole vruće

Autor:Miroslav Šantek

Muzički gledano, osamdesete su bile zakon.Svjetskom scenom su vladale mnogobrojne pop zvijezde, bendovi su se pojavljivali kao gljive poslije kiše, ploče i kazete prodavale kao alva, a taj trend nije zaobišao ni naše krajeve – što je prilično čudno jer mi smo živjeli (kako neki kažu) iza “željezne zavjese”, a opet smo se zabavljali i uživali u svim tim hitovima i grupama kao da smo Amerikanci. Nevjerojatno.

No, tih osamdesetih se u Zagrebu pojavio i pop duo koji se nazvao Neki to vole vruće – ti dečki su valjda kao današnji migranti krišom kroz neke šumetine izašli u slobodni svijet iz te zavjese, sjeli u neko kino, pogledali istoimeni film i otišli na koncert grupe Modern Talking, pa se isto tako vratili i odlučili zapjevati i zasvirati u tom điru. I u to doba im je to išlo poprilično dobro, naredali su niz hitova i vremenom se raspali.

U ovo novije vrijeme, pogotovo u Zagrebu je na snazi revival starih bendova iz tog doba, pa današnja publika često po noćnim klubovima uživa u Trash partyima, razvaljujući se na prastare hitove. Tako znaju često nastupiti i Šomi i Džimi , a večeras će u njihovim hitovima iz tog vremena moći uživati i petrinjska publika jer Neki to vole vruće 9. prosinca nastupaju s početkom u 19 sati na otvorenom – u glazbenom paviljonu u petrinjskom parku u sklopu manifestacije Advent u Petrinji.

Teška vremena,  prijatelju moj

Đavo ih odnio

Teška vremena, prijatelju moj

Nisam prebolio

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here