Sprema se zanimljiv i rijetko viđen koncert posvećen Oliveru Dragojeviću – “Petrinja pjeva Olivera”

Koncert „Petrinja pjeva Olivera“, 7. prosinca 2019. u 19 h, Hrvatski dom, Velika dvorana, Petrinja
Pismo moja iscidi sam dušu u tebe. I pustija te u svit od jubavi moje nesritne…
Koncert „Petrinja pjeva Olivera“ dogodit će se 7. prosinca 2019. u Petrinji. Nastao je kao inicijativa umjetničke voditeljice Vokalnog ansambla Petrusice Jasmine Augustić. Dobru ideju je lako prihvatiti i Petrusice su krenule u realizaciju uz podršku Grada Petrinje i gradonačelnika Darinka Dumbovića.
Inicijativa je potaknuta željom da u Petrinji gradu duge pjevačke tradicije, obilježimo rođendan Olivera Dragojevića u spomen na njegovo stvaralaštvo i veliki doprinos hrvatskoj glazbi i kulturi. Naši životi mogu se opisivati Oliverovim interpretacijama i ponekad je lakše upotrijebiti stih iz pjesme i tako u dvi tri riči istaknuti smisao.
Koncert je zamišljen kao jedinstven susret ljubitelja glazbe, izvođača amatera te glazbenika s područja grada Petrinje i šire.
Izvođači će se izmjenjivati na sceni otpjevavši jednu do dvije Oliverove pjesme po izboru. Našem pozivu su se odazvali: VIA Kolapjani, ŽVS Lađarice, Laura Sučec i Marija Bučar, Quattro 53, Mario i Marijan Augustić te voditelji programa Valentina Gajšek i Daniel Berdais .
Čitavo događanje zamišljeno je kao okupljanje glazbenika amatera u prostoru Hrvatskog doma (Velika dvorana) bez naplaćivanja ulaznica.
Ne sumnjamo u podršku publike koja će nas podržati u tercama i sjajnoj atmosferi – kažu cure iz Vokalnog ansambla Petrusice.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here