U toj sobi svega ima: trosjed, jastuci, televizor, računala spojena na internet…

Autor:Miroslav Šantek

Kuharice su se doista jako potrudile i raskošno uredile stol studenske menze u prizemlju zgrade petrinjskog faksa – Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu – Odsjeka u Petrinji u kvartu Brezje. Pripremile su bogat izbor jela za proslavu, a i nas, nekoliko novinara su počastile kavom i jelom dok smo čekali da započne ona prava stvar zbog koje smo i došli na ovaj faks – otvorenje nove prostorije – studentskog boravka opremljenog na način kao da ste ušli u neki privatni stan – jer potpuni komfor je prisutan: trosjedi, jastuci, fotelje, televizor na zidu,stolovi,četiri računala spojena na internet, printer za beskonačna printanja seminara i sličnih stvari – sve je to postavljeno s namjerom da studenti ovog faksa imaju neku prikladnu prostoriju za druženje i odmor prije i poslije predavanja, a mogu zaigrati i belu. Stvarno dobra stvar.

Na otvorenje ove sobe došao je prof. Božan Šutalo, ravnatelj Studentskog centra u Sisku, koji je i bio nositelj ovog projekta vrijednog 230 tisuća kuna, a računala su kupili sami studenti, dok se otvorenje i uređenje novog prostora u kojem je nekad živio domar svidjelo domaćinima,dekanu Siniši Opiću i prodekanu Marku Badriću jer ova zgrada postaje sve modernija i bolja, a i posjetili su goste da je prošle godine zgrada fakulteta kompletno energetski obnovljena i da je zablistala novim sjajem. Ovoj svečanosti je prisustvovao i župan SMŽ Ivo Žinić koji je ponovio da će uskoro preko puta zgrade faksa, tamo gdje je donedavno stajala legendarna baraka početi gradnja studentskog doma koji će uvelike unaprijediti standard studenata ove stare i cijenjene ustanove.

Rektora zagrebačkog sveučilišta, Damira Borasa tamošnji mediji često razapinju, ali u Petrinji mu se neće dogoditi ništa slično.On je došao uveličati ovaj događaj i sa domaćinima, profesorima i političarima je zajednički simbolično svečano prerezao vrpcu i proglasio ovaj prostor otvoren kojeg su odmah napunili studenti,razgledali, isprobali i jednoglasno zaključili da je – super.

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here