Bizarno – ovo je zemlja za nas

Autor:Miroslav Šantek

Osobno me ta atmosfera podsjetila na noć od prije dvije godine, kad se početkom prosinca održala premijera predstave “Intimus” – hladna, promrzla sisačka noć i mrak koji se hvata oko pruge i nekadašnjeg Pionirca – Kazališta 21 čiji prozori svijetle u noći i nude ugodnu toplinu predvorja koje se lagano puni publikom, ljudima koji su došli vidjeti predstavu Scene Sisak nazvanu – Bizarno koju je po tekstu autora Željka Hubača na sisačke kazališne daske postavio Tihomir Kosić – režiser koji već niz godina na ovom mjestu okuplja sisačko-petrinjske glumce amatere koji svoje slobodno vrijeme posvećuju uvježbavanju predstava, ljude koji vole glumu. I sama predstava Bizarno, najnoviji “proizvod” ove glumačke mašine upotrijebila je već sisačkoj publici poznata glumačka lica:  Sanja Zagorac, Fatima Bećirović, Olja Crnobrnja, Ivona Hodak, Zoran Ivanić ,Tihomir Kosić i prvi put na kazališnim daskama Scene Sisak novinar lokalnog radija – Daniel Berdais.

Majstor fotografije i kamere Darko Ričko snimio je na krovu obližnje zgrade prilično surove i bizarne scene najave predstave koji su zainteresirali i širu javnost, a kao i već spomenuti Intimus ni ova predstava nije bila za one ispod 16 godina života.

Dobra medijska najava je rezultirala velikom navalom publike, tako da se Bizarno odigralo dva dana zaredom, a ono što su vidjeli, nagradili su velikim pljeskom. Priča predstave Bizarno je vezana za imaginarni neboder,zgradu koja se može nalaziti u bilo kojem gradu s hrpom likova koji svoje živote isprepliću kroz tri priče ove predstave. Uigrana ekipa je bez problema odigrala ovu vrlo dinamičnu i na trenutke eksplozivnu predstavu s prizorima nasilja, seksa, promašenih životnih puteva i povratka iz nekih stranih dalekih krajeva u svoj neboder prepun likova koji vas uvijek čekaju.

Ovo je zemlja za nas – pjevao je prije tridesetak godina Milan Mladenović iz grupe EKV, a uvodni gitarski rif tog klasika rokenrola obilježava Bizarno – predstavu koju doista vrijedi pogledati.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here