Inicijativa građana ‘Bolja Petrinja’ ne odustaje od svojih zahtjeva

Petrinja Antoličeva ulica nakon asfaltiranja / foto: Inicijativa građana 'Bolja Petrinja'

Budući da nije dobila očitovanja na zahtjeve upućene Uredu gradonačelnika i predsjedniku Gradskog vijeća Petrinje od 25. studenog, Inicijativa građana “Bolja Petrinja” uputila je otvoreno pismo kojim inzistiraju na odgovorima na njihove zahtjeve. Isto prenosimo u cijelosti.
PS-portal

 

Poštovani,

 

nastavno na naše zahtjeve od 25. studenog 2019. još uvijek nismo zaprimili nikakvu povratnu informaciju vezanu za održavanje tematske sjednice Gradskog vijeća, nismo dobili očitovanja i traženu dokumentaciju po ostalim točkama iz zahtjeva. Iako smo u svom dopisu napisali da vam ostavljamo rok od 10 dana, što vama očito ništa ne predstavlja, vi niste niti nakon 15 dana poslali nikakav odgovor.

Uputili smo i par poziva predsjedniku Gradskog vijeća i Uredu gradonačelnika ali bez ikakvih konkretnih rezultata. Iz ureda kažu da su dopis proslijedili predsjedniku Gradskog vijeća, a predsjednik kaže da ne može još ništa konkretno reći jer je gospodin gradonačelnik na bolovanju, a još nisu osigurali (a koliko smo razumjeli niti pozvali) predstavnike Vlade, resornih ministarstava, Hrvatskih voda i svih drugih odgovornih za našu „agoniju“ zvana Aglomeracija.

Mi želimo našem gradonačelniku brz oporavak, dobro zdravlje i dug život ali smatramo da je prije odlaska na bolovanje sve ovlasti prebacio na nekog iz Ureda kako bi Grad funkcionirao „besprijekorno“. Isto tako ne može Ured gradonačelnika tražene odgovore iz našeg zahtjeva prebaciti na predsjednika Gradskog vijeća jer isti za to nije nadležan pa nas zanima kako, tko i kada će odgovoriti na naše zahtjeve jer danas istječe i rok sukladan Zakonu o pravo na pristup informacijama.

Gospodo molimo da preuzmete odgovornost jer mi nećemo odustati, ukoliko ne ispunite naše zahtjeve mi idemo stepenicu više. Ne možemo dopustiti da nakon tri, četiri godine agonije, razrovanih ulica, nemogućih uvjeta za život sad zaustavite projekt i svaljujete odgovornost jedni na druge, a građani da plaćaju vaše nesposobnosti. „Neće moći ove noći.“ Na prosvjedu smo vam poručili DOSTA JE i toga se držimo, mi idemo do kraja.

U nadi da će te preuzeti odgovornost, uhvatiti se posla i pojasniti sve nejasnoce pozdravljamo s uvažavanjem

U ime Inicijative građana “Bolja Petrinja”

Sanja Babić
Katarina Jurišić
Maja Tonković Debeljak
Martina Komljenović
Luca Gašpar Šako
Ljubica Massari
Manuela Marinović
Sanja Jelić
Vesna Marjanović
Anita Jelisavac
Snježana Marđetko
Mirjana Svoboda
Dijana Debeljak
Anamarija Blažević

 

 

Inicijativa građana „Bolja Petrinja“
Mail: lucaztd@gmail.com
099/361 77 88

Petrinja, 25. studenog 2019.

 

GRAD PETRINJA
URED GRADONAČELNIKA
PREDSJEDNIK GRADSKOG VIJEĆA

 

PREDMET: Zahtjevi Inicijative

Poštovani,

nastavno na prosvjed od 23. studenog 2019. kao punopravni građani našeg grada zahtijevamo sljedeće:

  • da se žurno sazove tematska sjednica Gradskog vijeća na temu provođenja projekta Aglomeracija
  • da se na sjednicu pozovu predstavnici resornih Ministarstava, Vlade RH, Hrvatskih voda, izvođača radova, nadzornog tijela, voditelj JPPa, direktor Privrede d.o.o. te svi relevantni i odgovorni koji mogu dati odgovore i preuzeti odgovornost
  • da se omogući predstavnicima građana dolazak na sjednicu i postavljanja pitanja odgovornim osobama
  • da nam se dostave sve uporabne dozvole za projekt proširenje groblja Sv. Benedikt, i za projekt Poduzetničke zone (rečeno je da ste dobili sedam uporabnih),
  • da nam se dostave odobrenja od strane tijela EU koja sufinanciraju projekt u Poduzetničkoj zoni iz kojih je vidljivo da su projekti napravljeni u skladu s propisima te odobrenja nadzornih tijela da su projekti odrađeni u sukladno propisima i zahtjevima,
  • da nam se dostavi dokumentacija za EU projekt proširenje groblja Sv Benedikt i odobrenje istog od strane EU fonda za regionalni razvoj.

Ovo su samo neki od zahtjeva koje ćete dobiti u nadolazećem periodu.

Ukoliko u roku 10 dana ne sazovete sjednicu biti ćemo primorani ponovno izići na ulicu, osobno ići u Sabor i Vladu RH sa svojim zahtjevima ali ovaj put puno glasnije sve dok ne preuzmete odgovornost i ne dobijemo sve odgovore.

S poštovanjem

 

U ime Inicijative građana „Bolja Petrinja“

Sanja Babić                                         Mirjana Svoboda
Katarina Jurišić                                    Dijana Debeljak
Maja Tonković Debeljak                        Anamarija Blažević
Martina Komljenović                             Snježana Marđetko
Luca Gašpar Šako                               Vesna Marjanović
Ljubica Massari                                    Anita Jelisavac
Manuela Marinović                               Sanja Jelić

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here