I klinci vole okićen grad

Autor:Miroslav Šantek

12. je prosinac. Zima polako pokazuje svoje zube. Zahlađuje, počinje smrzavati, a jutros su petrinjskim ulicama, onako, stidljivo zalepršale i prve pahuljice snijega.

Ove godine je Petrinja dosta “odskočila od uobičajene i uhodane prakse ukrašavanja grada u predbožićno- novogodišnje vrijeme, pa je tako mnoge građane razveselilo klizalište na Trgu hrvatskih branitelja i ukrasi koji su potpuna novina i pravi svjetleći hit.

Oni najmlađi stanovnici uživaju u tim ukrasima. Njima je sve to čudesno i bajkovito, pa smo danas sreli skupinu djece kako veselo prolaze ispod ukrasnih “tunela” od velikih kugli. Oni su skupina Loptice iz Dječjeg vrtića Petrinjčica, objekta Slap i upravo se vraćaju iz posjete “bakama i djedovima” iz Doma za starije i nemoćne osobe Petrinja, gdje su s njima posijali pšenicu za predstojeće blagdane, a to rade već tradicionalno svake godine i ti susreti malih i velikih su uvijek veseli, srdačni i zabavni. Kroz okićeni grad ovog prohladnog jutra su ih povele nihove tete iz vrtića odgajateljice Maja Latin i Anabela Kunert i pedagoginja Višnja Vukša.

Mali Petrinjci ispod “svjetlosnog tunela” na Trgu hrvatskih branitelja. Foto:M.Šantek

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here