Kakva noć – Elvis Presley i Vlakić Bubi na adventu

Autor:Miroslav Šantek

Moj prijatelj Proja je već par mjeseci u bolnici. Broji dane kad će nam se vratiti ozdravljen. Proja je glazbenik. Gitarist i zaljubljenik u rokenrol. U jednom razgovoru s njim, reče mi da je Elvis kralj rocka.Teško je ne složiti se s njegovim mišljenjem o Presleyu koji i nakon svoje smrti prodaje milijune ploča, a imitatori koji se trude izgledati i pjevati kao on, svake noći nastupaju na pozornicama diljem svijeta. Jedan od njih je večeras zapjevao i na petrinjskom adventu – stigao je sa bendom iz metropole i s “pozornice” glazbenog paviljona zapjevao o zelenoj travi onogčuvenog doma. Duboko, melankolično, on se zove Steve Morgans i ima službenu titulu najboljeg glasa Elvisa Presleya u Europi. Doista, nije čovjek loš.

Steve Morgansa i njegov bend došloje pogledati i dosta ljudi. Na više strana se može čuti da je ovogodišnji petrinjski advent pun pogodak,da je puno bolji nego u obližnjem Sisku, a istina jest da se oko paviljona i oko drvenih kućica sa klopom i cugom svake večeri skupi neki broj ljudi koji dođe poslušati koncerte na otvorenom i sve se to stopi u sliku nekog malog rock kluba u kojem se svi dobro zabavljaju. Jedna banijska uzrečica kaže: Ima lijepih cura, ima lijepe pive… pametnome dosta.

A ono što je sinoć doista raspametilo malu djecu i njihove roditelje je okićeno prometalo koje “vuče” lokomotiva na kotačima, potpuno je ukrašeno svjetlećim lampicama, i u mraku izgleda nestvarno i čarobno. I potpuno je primamljivo za ući u njegova dva vagona i besplatno se provozati gradom. I to dobar krug.To vozilo se zove Vlakić Bubi. Stiglo je u Petrinju iz Zagreba i ovdje će živjeti tri dana – sve dok traje aktualni Božićni sajam Tominje. To je ukrašeni, turistički vlakić koji je prometovao mnogim gradovima Hrvatske, a Grad Petrinja ga je angažirao da besplatno prevozi građane. Prometuje od 16 – 21 sat, a putnike ukrcava kod zgrade Turističke zajednice Grada Petrinje, pored južnog ulaza u park. Sreo sam ga u Kaniži, krenuo sam na piće na Pigik, a on se upravo vraćao s te lokacije gdje se okrene i vrati do početne pozicije po nove putnike željne vožnje Nazorovom, Turkulinovom, Gajevom, Gupčevom…

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here