Neki to vole vruće – “treća sreća”

Autor:Miroslav Šantek

Početkom petrinjskog adventa u glazbeni paviljon u gradskom parku, preciznije rečeno, 2. prosinca, trebali su nastupiti dečki iz grupe Neki to vole vruće. Međutim, loše vrijeme je odgodilo koncert za 9. prosinac, kad je teška kiša ponovno onemogućila održavanje koncerta koji je prebačen na novi raspored – 23. prosinac.

Danas, čini se da kiša ne bi trebala pasti i spriječiti nastup jer i organizator Turistička zajednica Grada Petrinje poziva građane na večerašnji koncert s početkom u 19 sati.

Silvestar Dragoje – Šomi i Miroslav Stanić – Đimi, 1984. osnovali su duet Neki to vole vruće.
1984. nakon odsluženog vojnog roka, Šomi susreće Đimija, prijatelja iz ranog djetinjstva te s njime osniva NTVV i od tada se počinju profesionalno baviti glazbom kao solisti i autori glazbe u NTVV. Početak njhove suradnje obilježila je njihova prva demo snimka koju snimaju 1984., a Albert Papo, jedan od tadašnjih vlasnika discoteque Saloon sugerira im da se nazovu Neki to vole vruće, što i prihvaćaju. Urednici tadašnjeg Jugotona nakon preslušavanja njihovih prvih demosa, nude im snimanje prvog albuma N.T.V.V. koji snimaju 1985. kada su pjesmama ‘California’ i ‘Teška vremena’ napravili pravi skok na tadašnje muzičke ljestvice, da bi sa singlom ‘Jeans generacija’ ujedinili poklonike urbanog pop zvuka. I danas njihova energija nije nimalo pala i mogu se pohvaliti sa odličnim live nastupom. Dovoljno je da se Šomi i Đimi pojave na pozornici, pa da krene ples uz ‘Teška vremena’, Bojler’, ‘Reci da’, Medu moj i šećeru’ i ‘Californiu’ .

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here