Dašak glamura u Petrinji – priprema se Donatorska plesna večer na koju ste svi pozvani, a prilozi idu za Inkluzivnu farmu osoba s invaliditetom SMŽ !

Autor:Miroslav Šantek

Sprema se Novogodišnji bal. Dašak glamura na kraju kalendarske godine. Već dugi niz godina Plesni klub Petrinia organizira ovakve događaje koji su svaki put savršeno zamišljeni i odrađeni, pazi se na svaki detalj, scena je uvijek raskošna, a o plesačkim sposobnostima ovog najtrofejnijeg petrinjskog kluba poznatog širom svijeta ne treba trošiti riječi. Što će se točno dogoditi ove subote 28. prosinca s poćetkom u 19:30 sati u Velikoj dvorani Hrvatskog doma u Petrinji razgovarali smo s predsjednicom ove rasplesane ekipe Natalijom Antić Bjelac.

Mene novogodišnji bal uvijek podsjeti na preminulog Marijana Pribilovića Pribija koji je znao fotoaparatom precizno bilježiti vaše događaje?

Da, dragi Pribi. Jako nam svima nedostaje. Na neki način zajedno smo krenuli u ovakve projekte, mi smo stvarali plesne događaje, a on je s užitkom fotografirao. Uvijek je imao dobar savjet, prijedlog, kako nešto napraviti da izgleda još bolje. Nikada mu ništa nije bilo teško, a činio je sve da sva ta divna događanja u našem gradu ostanu zabilježena, dao je svoj doprinos u vraćanju onog kulturnog, građanskog, duha ovom gradu. Imali smo puno zajedničkih ideja i planova za još mnogo drugih projekata i nažalost dogodi se tragedija, kao da nam ga je netko ukrao. Veliki gubitak za sve nas.

Bal je humanitaran. Za koga su namijenjena prikupljena sredstva?

Ovo je četvrta godina za redom da naš Bal posvećujemo, odnosno radimo za one kojima je potrebna pomoć. Naime, kako već 11 godina organiziramo plesne večeri s jedinstvenim show programom vrhunskih plesača, a nikada nismo htjeli naplaćivati ulaznice, došli smo na ideju da taj svoj prilog naši posjetitelji daju u plemenite svrhe. Najviše smo do sada radili za naše prijatelje iz Udruge osoba s invaliditetom SMŽ i pretprošle godine za milu djevojčicu Teu Matijević. Za UOSISMŽ prvi bal je bio za njihovu Sobu čuda, a sad već drugi put za Inkluzivnu farmu, jer ogroman je to projekt, a koji im je od iznimne važnosti, tako da još dosta sredstava nedostaje, trenutno za krov, i mi na ovaj način želimo pridonijeti i pozvati i okupiti sve naše građane i prijatelje da zajedno skupimo ta sredstva. Stoga, pred nama je još jedna donatorska plesna večer, mi ćemo plesati, a ono što vi možete najmanje napraviti jest da nam se pridružite i date svoj prilog.

Koliko treba pripreme za organizaciju i realizaciju  takvog događaja i što publika može očekivati na vašem balu? 

U našem klubu pripreme za ovakve događaje traju ustvari cijelu godinu, jer kao što znate nastupamo na mnogim događajima u gradu, pripremamo ovakve svoje plesne događaje, a uz sve to naši plesači redovno treniraju i pripremaju se za velika natjecanja. I, naravno, kako nam je cilj sve odraditi najbolje moguće, planski se radi i priprema tijekom cijele godine.

Inače, što se tiče ovogodišnjeg Bala, kao i uvijek donosimo nešto drugačije, jer svake godine Bal ima i drugu temu (no, neću sad otkriti što će to biti ove godine), jedino što ću svakako istaknuti i što nam je svima u klubu izuzetno drago što su se ove godine odazvali i naši plesni prijatelji iz drugih plesnih klubova. Tako će s nama zaplesati članovi SPK Harmony – Zagreb/Topusko, ŠPK Samobor, ŠPK Top Step – Sisak, SPK Zagreb, SPK Spin – Zagreb, PK Academia i Plesni centar Royale – Zagreb. Uglavnom naša publika i ovaj put imat će prigodu uživati u prekrasnim elegantnim i glamuroznim izvedbama engleskog i bečkog valecera, tanga, slowfoxtrota i quickstepa.

2019. je iza nas. Kakva je bila za vaš klub?

Moram priznati da je predivan osjećaj i ovaj put odgovoriti na ovo pitanje da je iza nas jedna fantastična godina. Rezultati naših plesačica i plesača nastavljaju svoj slijed vrhunskih rezultata. Tu su medalje na Prvenstvu RH, brojne medalje i na domaćim i na inozemnim međunarodnim turnirima. Iako su pojedini plesni parovi ušli u starije starosne kategorije i dalje pobjeđuju i postignutim rezultatima potvrđuju svoje mjesto u hrvatskoj reprezentaciji.
Ponosni smo što od ove godine imamo natjecateljice u pojedinačnoj kategoriji, koje također od samog početka postižu odlične rezultate. Naime, Hrvatski sportski plesni savez nakon pilot projekta uveo je i natjecanje u kategorijama pojedinci, grupe i formacije te i u tom dijelu povećavamo broj natjecatelja.
Ove godine bili smo i organizatori dvaju značajna natjecanja. U veljači organizirali smo Prvenstvo RH u standardnim plesovima, tu u susjedstvu, u dvorani Brezovica u Sisku, u sklopu kojeg je održano i međunarodno natjecanje za juniorske kategorije. Početkom studenog organizirali smo sad već tradicionalno međunarodno natjecanje pod nazivom WDSF CROATIAN TROPHY u Domu sportova, u Zagrebu, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Grada Petrinje. To je peta godina za redom da smo organizatori ovog natjecanja koje iz godine u godinu okuplja sve veći broj natjecatelja iz sve više raznih zemalja.
I za sam kraj ostavila sam nešto čime smo posebno ponosni i u čemu se nitko ne može mjeriti s nama, i to ne samo u RH, a to je da je naš plesni par Juraj Bjelac – Renata Faizerakhmanova potpisao ugovor s najvećom i najjačom plesnom kompanijom u svijetu – Burn the Floor. Radi se o kompaniji koja okuplja najbolje plesače svijeta, a s radom su započeli još 1997. godine na 50. rođendan Elton Johna. Njihovi plesači plešu po turnejama diljem svijeta, odnosno nastupili su u više od 30 zemlja i 150 gradova, a u 2020.g. očekuje ih velika turneja u Ujedinjenom Kraljevstvu, Japanu i Australiji.

Ovo je u svakom slučaju jedna posebna priča, pa ću za sad tu stati. Jako smo ponosni na sve naše plesačice i plesače, od onih koji su tek krenuli s prvim plesnim koracima do ovih koje već svijet zna.

Za sam kraj ovog intervju želim svima nama sretne i uspješne i nadolazeće godine!

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here