Antonija i ekipa putuju u Ameriku. Treba im pomoć

Autor:Miroslav Šantek
Bilo bi lijepo ušetati u bar, pronaći mjesto na šanku i naručiti whiskey s ledom (Žuje tamo vjerojatno nema), drmnuti gutljaj i pogledati oko sebe. Ljudi sjede ili plešu i pjevaju uz živu glazbu s male pozornice na kojoj neki svirač koji je morao puno vježbati da bi nastupio na ovom mjestu svira blues. Teški, zavodljivi, tužni, sexy blues  koji vas vodi u neke druge svjetove. Čaša za čašom,akord za akordom i nestaju nakratko svi vaši problemi. Postanete dio publike koja živi trenutke svog života i nema pojma niti ju zanima, a nikad nisu ni čuli za Zokija i Kolindu i sve te spike koja je trenutno najaktualnija i od koje ne možete pobjeći, nalazite se daleko od tih likova, preko velike bare u gradu Memphis Tennessee pored velike rijeke Mississippi. Amerika je oko vas.U vama. Slušate blues u njegovoj kolijevci.Na samom ste izvoru. Dalje nema.
Ima jedan bend koji trenutno među narodom slovi kao najbolji sisački rock bend. Zovu se Bluzy Threesome i vrlo su uigrana i kompaktna ekipa koja širi dobru rock energiju. Uživo sam ih pogledao nekoliko puta i treba reći da doista imaju potencijala. Nastali su nedavno, na sam 1. april, ali nisu postali šala. Naprotiv. Uz sjajan vokal Petrinjke Antonije Kihalić, gitara Juran Strmecky i ritam sekciju Matej Smiljanić bubanj i Augustin Dovranić bas gitara, Bluzy Threesome su pobijedili na nedavno održanom Croatia Blues Challengeu u zagrebačkom klubu Hard Place i kao pobjednici predstavljat će Hrvatsku na svjetskom blues nadmetanju, koje će se od 28. 1. do 1. 2. 2020. održati u Memphisu.
Naravno, otići iz Siska, sa obale Kupe na obalu Mississippija nije nimalo jetino pa im treba svaka pomoć. Zato je danas u klubu KKV organiziran jedini sisački benefit koncert a kupnjom ulaznice (50 kuna) pomažete ovim mladim glazbenicima jer je sav prihod od prodaje namijenjen upravo pokrivanju putnih i ostalih troškova.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here