Najmlađi Petrinjci uplovili u 2020. uz zabavu i pjesmu Ivana Zaka

Autor:Miroslav Šantek

Na blagdanske dane, kad se Petrinjci spremaju na noćnu feštu, središte grada poprimi izgled vrlo urbanog mjesta. Rijeke automobila prometuju središtem, na pločnicima nema slobodnog prostora od gužve prolaznika –  ljudi doista ima. Jutro napuni kafiće do vrha. Mnogi ulaze,vide da nema mjesta, žurno se okrenu i traže drugi kafić. Konobari “lete”, razbije se poneka čaša, gosti poviču da je će biti muško, svi se časte kavom, rakijicom, nekom putnom…

I moj prijatelj koji je radio noćnu smjenu se probudio nakon par sati i odmah došao u kafić. Ovakve gužve se ne propuštaju. Pijemo kavu i gledamo kroz staklo. Puno mladih mama vodi svoje klince prema Trgu. Danas je tamo organiziran doček Dječje Nove godine od 11 – 13 sati i Grad Petrinja je ove godine napravio stvarno nikad do sad viđenu stvar. Doveo je malo poznatije glazbeno ime na jutarnji doček.

Ivan Zak i njegov bend već poznaju ovu poziciju ispod zidina nekadašnje Robne kuće Petrinjka na Trgu hrvatskih branitelja. Jednog Lovrenčeva ovdje su nastupili. Ovog utorka je daleko ljetno raspoloženje i Lovrenčevo, neugodno hladan vjetar i zubato sunce miluju tijela posjetitelja, ali svi su veseli i ima ih u jako velikom broju. Potpuno nestvaran prizor za Petrinju. Na trgu je klizalište prepuno malih klizača, okolni prostor su zauzeli stariji koji imaju na raspolaganju ugostiteljsku ponudu drvenih kućica na trgu, a sa bine svira Ivan Zak. I petrinjski gradonačelnik je ovdje. Pleše sa svojom suprugom.Časti pićem. Vesel je i zadovoljan posjetom građana. I doista, bio je to novogodišnji doček za najmlađe za pamćenje.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here