Gužva, buka, to mi treba…

Autor:Miroslav Šantek

Siječanj u malim gradovima je mrtav mjesec. Sve što se  imalo ispucalo se prije Nove godine i društvena događanja cure na kapaljku.Čak su i Zoki i Kolinda napokon prestali iskakati iz paštete. Kolinda je otišla u ropotarnicu povijesti, a iz te iste ropotarnice se vratio Zoki. I postao jučer Predsjedniik države. Nevjerojatno da Hrvati ne mogu naći neka potpuno nova imena i ljude za izbore. Na idućim bi mogli imati Stipu Mesića i Jadranku Kosor.

Blagdan je Tri kralja. Neradan dan u RH. Tako i u Petrinji. Zubato je sunce. Temperatura neugodna, a na Trgu hrvatskih branitelja urbana slika. Kao iz onog prastarog  hita – Linđo: Gužva,buka, to mi treba.. Mlade majke i njihovi muževi gledaju kako se njihova djeca kližu na ledenoj podlozi klizališta koje je ove godine postavljeno u središtu grada. Ovog podneva sve je krcato jer je organiziran čin dodjele diploma onim klincima koji su pohađali Školu klizanja. A ima ih dosta.Pedesetak.

Djeca su uplaćivala po 80 kuna, a Školu klizanja koja je trajala tjedan dana i koju je organizirala gradska tvrtka Poslovne zone koja brine o klizalištu  je vodio profesionalni hokejaš, nekada igrač u redovima zagrebačkog Medveščaka Ivan Belina. Polaznici škole klizanja su na kraju dobili osim naučene tehnike klizanja i papir za uspomenu – diplomu koju mogi objesiti na zid.

I tako se je malo urbanog “đira” ukazalo u Petrinji. Svira glazba, djeca kližu, odrasli pijuckaju uz ogradu. Vrvi život. Ali svemu dođe kraj. I klizalište će se uskoro zatvoriti – 19.siječnja. A onda će tek nastati ledena mrakača.

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here