(Opet) noćno divljanje po Petrinji: Budale uništile selfi-srce u obliku lipovog lista

Autor Antun Petračić

Strašno! Katastrofa! Nevjerojatno! Žalosno! – bili su prijepodnevni komentari  mladih i starih Petrinjaca, koji su na ulazu u istočni ulaz Strossmayerova šetališta  osudili noćnu ludost nekih ili nekoga blesana i budale. Od ove subote 11. siječnja, više nemamo instalaciju zelenog lista lipe, drveta simbola našeg Grada, stiliziran u srce s aktualnim turističkim logom – natpisom  „Petrinja, mali grad velikog srca“.

To srce usred grada, proteklih nekoliko mjeseci ( od Lovrenčeva 2019., tijekom cijelog Adventa, sve  do noćas) bilo je poprište zaustavljanja, slikanja i veselja djece, mladeži, mama, tata, baka i djedova ( pa i nas dvojice s PS Portala, Cobre i Tote)…

Ove noći  jedan metalni držač zelenog srca u obliku lipova lista  grubo je iščupan iz postolja, cijeli ukras oštećen i navaljen na svoje „susjede“ iz ovozimske čarolije u gradskom parku – iluminaciju svjetlećih šetača Dame i Kavalira…

Za potrebe Turističke zajednice Grada Petrinju ovu prvu modernu i novu,  u svakom drugom ozbiljnom gradu prilagođenu sličnu ukrasnu foto-instalaciju, izradio je mladi lončar Valentino Valent.

– Bilo je za očekivati  ovakvo nešto. Bojao sam se da će se  dogoditi još i ranije. Noćnom divljaštvu po Petrinji nema kraja – za PS portal izjavio je autor Srca u listu.

-Ovo mi je neugodna vijest i nije dobra.  Maknut ćemo oštećeno, a na isto mjesto postaviti novo selfi srce Petrinje. Noćni rušitelji i vandali  ne mogu i neće biti jači od nas – u povodu noćašnjeg grubog uništenja gradske imovine kazala nam je Ivanka Držaj,  direktorica Turističke zajednice Petrinje.

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here