Obnavlja se gala zabava Zelena noć GNK Mladosti: Zadnjeg dana prijestupne veljače donatorska aukcija slika članova Petriarta za uređenje prostorija Škole nogometa

Autor  Antun Petračić

Zadnjeg dana veljače, još k tome i prestupnog 29. nadnevka, Gradski nogometni klub Mladost održat će svoju gala zabavu, tradicionalnu Zelenu noć. U ono prijeratno vrijeme, kada je ovaj petrinjski klub značio u Drugoj državnoj ligi, Zelena noć  bila je prvorazredni prestižni događaj, zajedno politički, kulturni, zabavni, društveni, sportski…

Sadašnje vodstvo kluba u Trećoj hrvatskoj ligi vraća sjaj i tradiciju Zelene noći, s glavnim  ciljem zabave osiguranja sredstava za uređenje prostorija Škole nogometa.

-Ovako obnovljena tradicija bit će humanitarnog karaktera, imat će  donatorsku poruku, s namijenom za djecu Grada Petrinje, mlade sportaše i sportašice kojima smo napravili igralište s umjetnom travom i dosta toga drugoga  uredili na Gradskom stadionu. Ulaskom u Treću ligu moramo imati određene standarde, odnosno, i svlačionice za našu djecu. Prostor postoji na igralištu Škole nogometa pokraj Petrinjčice, ali je  devastiran i u njega se mora uložiti 200 do 300.000 kuna. Petrinjski sportski savez i Grad nemaju taj novac pa smo odlučili napraviti donatorsku zabavu s pozivom sponzorima, dragim prijateljima i svima onima koji rade u Gradu Petrinji, a žele i kroz takvu manifestacije dati svoj doprinos. Zahvaljujem se i udrugama, kao što je Petriart i svim umjetnicima za donirane  slike koje će se izlicitirati na aukciji. Time će se doći do određenih sredstava i dati dobra poruka vezanosti kulture i sporta Petrinje – kaže gradonačelnik Darinko Dumbović.

Donatorska zabava važna je za cijelokupni GNK Mladost o čemu predsjednik kluba Neven Žužić kaže kako će im puno značiti jer su proteklu godinu u omladinskom pogonu registrirali 110 novih igrača i taj se broj stalno povećava.

-Potrebno im je napraviti bolje uvjete smještaja i zato ulazimo u novu investiciju, uređenje prostorija samo za Školu nogometa, čime želimo ići u korak s vremenom i uređenjem prostorija kakve imaju Dinamo, Hajduk i ostali prvoligaški klubovi. Želimo još više djece privući u klub, a samim time i natjecanje u regionalnim ligama, u kojima za sada imamo dva uzrasta a još im želimo priključiti mlađe i starije pionire, te doći do 300 djece u omladinskom pogonu- veli N. Žužić.

U Petrinjskoj udruzi likovnih umjetnika Petriart već su odradili glavninu dogovorenog  obećanja glede Zelene noći. Usmenim, telefonskim i međusobnim susretima, pozivima i razgovorima “preko noći” je (za sada) 15 članova dragovoljno predalo 30-tak svojih uradaka. Slike su raznih formata, tematski prevladavaju  pejsaži, mrtve prirode, poznate vizure s Kupe, iz Petrinje, Siska… a tehnike suhi i uljni pastel, akvarel, ulje na platnu i papiru, akrilik, kolaž…

Sinoć, u srijedu 15. siječnja, osobno su svoje radove  predali supružnici Marija i Tomislav Martinčić (jedini bračni par slikara-amatera u ovoj udruzi), Ljiljana Nemer, Edit Posavec, Nevenka Božiček, Anto Pujić i triptih s  čamem na Kupi Branko Ceković… Donatorsku aukciju također čekaju i slike Ljubice Sodić, Božidara Škofača, Silverije Prpić, Sanje Bartolin, Daniela Barukčića i dva uratka Zvonimira Martinovića-Mike, koji  nije član Patriarta, ali se solidarno uključio u slikarsko dobrotvorstvo.

Naravno, svoj umjetnički uradak priložit će i predsjednik udruge Željko Lipovac, a sada mu je najpreća zadaća srediti opise svih slika i kratke životopise svakog autora za uspješnu aukciju.

-Za Zelenu noć dajem najnoviju intarziju lika dječaka s loptom, a na dogovornom sastanku u Gradu predloženo je da će ovaj motiv biti grafička osnova pozivnice, plakata i ostalih promidžbenih materijala predstojeće zabave – doznajemo od čelnika Petriarta i jedinog u udruzi s likovnim izražavanjem intarzijom, posebnim preciznim načinom oslikavanja raznobojnim listićima furnira.

Sinoć je Željko Lipovac nazočnim članovima podijelio zamijenski slikarski pribor i materijal za poklonjene dovršene radove (isti pribor naknadno će dobiti odsutni slikari) te svima prenio poziv organizatora da je svatko od njih posebno drag  i očekivani gost Zelene noći.

Zadnjeg, prestupnog dana veljače, ova će se zabava održati u velikom balonu  Sportsko rekreacijskog centra Pigik, na kraju Gupčeve ulice.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here