Autor: Marjan Gašljević

Poslije famoznog današnjeg glasanja u Saboru za opoziv ministrice obrazovanja Blaženke Divjak, poduzetni hrvatski mali proizvođač ponudio je na tržište ampulice punjene šarenim šljokicama tako da se još kvalitetnije uljepša sranje i da, kada god to poželimo, bude u velikom stilu.

Danima pa i mjesecima, možemo kazati, raspravlja se u mogućnosti smijenjivanja rečene ministrice na osnovu prijedloga dijela opozicijskih zastupnika za njezin opoziv. Reče danas poslije neuspjele smjene „mudri“ predsjednik HNS-ova Kluba zastupnika „da su neki pokušali ukrasti djeci obrazovanje“ i, gle čuda, tu su se ukazali on i njegovi „pretrkači“ i spasili hrvatsku djecu, učitelje, škole, profesore. Za ovo sranje zbilja su potrebne šljokice pa kako prođe. Vjerojatno kao i famozna „njihova“ reforma obrazovanja jer sranje je uvijek sranje. Kažu, reformu obrazovanja pohvalili su iz Europske unije. Jesu. Ali isključivo kao pokušaj reforme ne ulazeći u činjenicu njezine uspješnosti. To što su uspjeli ovi iz ove, dokazano, vješte trgovačke strančice na samom njezinom nestanku vjerojatno dosta ušapiti na kupovini tableta s kojima su nam mazali oči o umalo „ključu reforme“. Kako funkcionira taj „ključ“ kažu da ih je već polovina crkla što sluti da će teško ikoji dočekati kraj školske godine.

Sama sprdačina ovog pokušaja izglasavanja nepovjerenja ministrici utoliko je veće, manimo tablete, ispušili smo i ispušiti će mo i s većom lovom sjetimo se samo „avjona“, a o Agrokoru da ne govorim, što su se u ovom resoru dešavale mnoge stvari koje će hrvatski učenici i učitelji iskijati još dugo i kad ministrica ode „prirodnim“ putem počevši od izgubljenih dana nastave, nadoknada, a o potrošenom globalnom vremenu da ne govorim. Tko je, dakle, odgovoran za 36 dana štrajka učitelja?  Tko je odgovoran za „rat taština“ kako reče ministrica? Kakvo je ruglo izuzeti se u odlučivanju oko ključne odgovornosti za resor za koji si, kao, odgovoran? Previše je tu pitanja za, danas popodne, ponosnu ministricu. Ponosnu na što? Klepeće o nekom moralu i odgovornosti umjesto da uzme metlu i odleti a sve preduvjete ima makar joj fotelju spasila šačica besprizornih žicara koje boli ona stvar za Divljakicu jer oni misle samo na svoju guzu.

I dok su nas u proteklih mjesec dana i HDZ-ovi „uvaženi“ ubjeđivali su „mislili da je dala ostavku“, da treba otići i što još sve ne a nekih desetak minuta prija glasovanja „kuku i motiku“ na nju digao je i suverenist Zekanović da samo tih deset minuta poslije ne bi glasovao za opoziv.

Gledajući sve te „uvažene“, a u kontekstu skorih unutarstranačkih izbora u HDZ-u predlažem, obzirom na navalu kandidata za predsjedničko mjesto bar prema medijima, Divljakicu za predsjednicu Stranke. Ako su danas svi glasovali za nju što ne bi i za koji dan? Nije u HDZ-u? Nema veze. Učlaniti će mo je kao da je to problem.

Koliko se sjećam ne tako davno i „uveženi“ su uz veliku pompu dobili u svoje klupe tablete. Već ih duuuugo ne vidim, a nisam ih nešto ni viđao. Možda su čuli da su mnoge zemlje daleko naprednije od nas u svoje osnovne obrazovne sustave zabranili pristup svim gadgetima pa da i oni krenu tim naprednim putom. Ili je nešto drugo u pitanju? Sve u svemu onaj tko je izmislio i pustio u promet ove revolucionarne ampulice punjene šarenim šljokicama napravio je pravi posao. Već vidim kako na saborskim klupama uvažene čeka hrpica šarenih ampulica i čaša vode pa kad seru da seru u velikom stilu.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here